Szombathely

2014.07.16. 13:55

A retró lábrázás - A nyolcvanas években járunk

Szombathely - Nincs is annál jobb, mint néhány jól megválasztott régi nótával visszahozni kamaszkorunk legszebb éveit.

Kovács Ágnes

A Képtár egész éjszaka szélesre tárt kapukkal várta az érdeklődőket nemrég a Múzeumok éjszakája programsorozat részeként. Az Iseumban elhelyezett kis asztalkákon halkan pislákoló fények, az épületből kihallatszik, hogy már hangolnak a zenészek.

A betérőt hideg üdítővel várják, de jégkrémet is kóstolhatunk bátran, nagy a választék. A falakon mindenütt a nyolcvanas évek idején divatos plakátok és egy kasírozott rózsaszín autó: akár kislánykorom lábbal hajtható verdái.

A zenekar olyan számokat játszik, amelyeket kamaszként az úttörőtábor tini diszkójában hallgattunk. Már az első nótánál táncra perdül a közönség. Az intézmény egykori igazgatója Gálig Zoltán művészettörténész kolléganőjét kéri fel, mások kipróbálják a járólapra ragasztott Ki nevet a végén? társasjátékot, színes folyadékkal töltött üveggel lépegetve a táblán. Szerettük a mozgalmas tárlatot ezúttal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!