Szombathely

2015.01.28. 15:30

A SEK-forradalom folytatódik

A SEK-forradalom folytatódik: a Nyugat-magyarországi Egyetemi szenátusi ülésén Sopronban nem ment át szerdán a módosított szervezeti és működési szabályzat, a szombathelyi Savaria Egyetemi Központ sorsa még függőben van.

Ölbei Lívia

A szombathelyi egyetem önállósulását követelő keddi „SEK-forradalom” – az összoktatói értekezlet - után szerdán összeült az egyetemi szenátus Sopronban. A délelőtt 10-kor kezdődő ülés információink szerint hosszú órákon át, körülbelül délután 5-ig tartott, délután 3 óra tájban azonban már tudni lehetett, hogy a szervezeti és működési szabályzat módosítása „nem ment át”, ami azt jelenti, hogy a tervezett strukturális változások nem kaptak zöld utat a Nyugat-magyarországi Egyetemen; vagyis nem kerül át Sopronba például a tanulmányi osztály és az egyetemi könyvtár. A SEK sorsa ezzel nem jutott nyugvópontra. A Sopronról való leválást szorgalmazó oktatók körében (ez a nagy többség) tartja magát az az álláspont, hogy Szombathely utolsó esélye a radikális kiállás a helyi érdekek mellett. A végső szót a szombathelyi egyetem sorsáról úgyis a nagypolitika mondja ki. Az elkövetkezendő napokban további egyeztetések várhatók, a Nyugat-magyarországi Egyetem élére kinevezett kancellárnak január 31-éig kell megfogalmazia elképzeléseit. Az ő elsődleges feladata nullszaldóssá tenni az egyetemi működést.

 

Kapcsolódó cikk:

Forrponton a szombathelyi egyetemi központ – nem akarnak Sopron gyarmata lenni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!