Szombathely

2014.09.12. 13:33

A távfűtés bármikor beindulhat

Szombathely – A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. szeptember 15-étől, hétfőtől kész arra, hogy a távfűtéses lakásokban meleget szolgáltasson. A szolgáltató úgy fogalmaz: hétfőtől rendelkezésre kell állniuk, ami nem azt jelenti, hogy automatikusan beindul mindenütt a fűtés. Eddig egyébként két lakóközösség már kérte a fűtést.

Peltzer Géza

Hivatalosan jövő hétfőtől, azaz szeptember 15-étől indul a fűtési szezon, azonban gyakorlatilag automatikusan csak akkor indul be a távfűtés a megyeszékhelyen, ha három napon keresztül 15 Celsius-fok alatt marad a napi átlaghőmérséklet – tudtuk meg Kocsis Tóth Ildikótól, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferensétől. (A hőmérsékletet nem a cég maga méri, hanem az Országos Meteorológiai Szolgálattól kapja.) A cég sajtóreferense hozzátette: a szeptember 15-i dátumtól, illetve a 15 Celsius-fokos hőmérsékleti adattól bármikor eltérhetnek a lakóközösségek.

Két szombathelyi lakóközösség például már a távfűtési szezon beindulása előtt kérte, hogy beinduljon az általuk kezelt lakásokban a fűtés. A fűtésre, illetve annak leállítására szóló igényeket a közös képviselő méri fel a lakóközösségekre vonatkozó szabályok alapján, és juttatja el a szolgáltatóhoz. Így arra is mód van természetesen, hogy ha a távhőszolgáltató beindítja a fűtést, a lakóközösség kérésére bármikor leállítsa azt. A szombathelyi távhőszolgáltató cég a fűtéssel kapcsolatos tudnivalókról hetekkel ezelőtt részletes tájékoztatót küldött ki a szombathelyi lakóközösségekhez, illetve a közös képviselőkhöz. Utóbbiak folyamatosan mérik fel az ezzel kapcsolatos igényeket a lakók körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!