Szombathely

2015.05.05. 12:33

Nemcsak a túrázók, hanem a vandálok is rendszeres látogatói az oladi kilátónak, most ügyes kezek kicsinosítják

Szombathely - Megszépül az oladi kilátó. A Szombathelyi Szépítő Egyesület kezdeményezésére a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola oktatója és diákjai átfestik a torony lábazatát és belül az alsó szintet. Az idén 80 éves kilátóban nyáron kiállítás is nyílik majd.

Az oladi kilátó hagyományosan május elsején nyitja meg kapuit. Természetszerető kirándulók keresik fel, hogy a magasból is vethessenek egy pillantást a városra. Sajnos nemcsak a túrázók, hanem a vandálok is rendszeres látogatók itt: a torony lábazati részét időről időre falfirkák csúfítják el.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület tagjai a Hefele Menyhért Szakképző Iskolával együttműködésben arra vállalkoztak, hogy kívül-belül megtisztítják az alsó falakat. A diákok oktatójuk irányításával fehér festékkel mázolják át a graffitiket, és kijavítják a nagyobb repedéseket. "Jó, hogy nemcsak tanműhelyben, hanem külső helyszínen is gyakorolhatunk. Élvezem a munkát, hogy hasznosat csinálunk, aminek látványos eredménye lesz" - mondta el Sákovics Milán tanuló.

A hefelés Sákovics Milán is részt vesz a kilátó kicsinosításában. Fotó: Médiaközpont

"A kilátó 1935-ben épült a szépítő egyesület ötvenedik jubileumára, tehát az idén ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Úgy gondoltuk, megérdemli, hogy kicsinosítsuk" - magyarázta Bődi Lívia vezetőségi tag. A munkálatokat a kilátóban lévő perselyben összegyűlt pénzből és pályázati forrásokból finanszírozzák.

Az idén június 22-én tartják a szépítő tábort, amely tavaly sikeresen debütált. Ennek keretében megnyílik a kilátó történetét bemutató kiállítás a torony alsó szintjén.

A hosszú távú tervek között szerepel a kilátó teljes felújítása, továbbá a szépítő egyesület az erdészettel is tárgyal a kilátást akadályozó fák visszametszése ügyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!