Szombathely

2015.03.27. 20:13

A Vas Népe karácsony előtt indította el az akciót, most az önkormányzat is úgy döntött, hogy segít

Szombathely – Karácsony előtt a Vas Népe indította útnak azt az adománygyűjtő akciót, amelyhez azonnal sokan csatlakoztak: a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány, a Hit Gyülekezet, valamint cégek és magánszemélyek felajánlásaiból 1 millió 473 ezer forint gyűlt össze az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrált Központ alapítványa javára, hogy mielőbb megvásárolhassák az itt tanuló sajátos nevelési igényű, sérült gyerekek életét jelentősen megkönnyítő új kisbuszt.

Unger Tamás

Az alapítvány régi kisbusza, amely megérett a cserére. Halmosi Barbara és Keresztes Lajos a gépkocsivezetővel, Lakics Istvánnal. Fotó: Unger Tamás

A legújabb fejlemény az ügyben, hogy dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Berkes Marianna, a Napház Alapítvány elnöke pénteken aláírta azt a szerződést, amely az alapítvány pénzügyi támogatását teszi lehetővé. A közgyűlés döntése alapján ugyanis az önkormányzat is úgy döntött, hogy segít: 1,7 millió forinttal támogatja az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integráció Központot a kisbusz megvásárlásában. Most már tényleg csak a busz megvásárlása van hátra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!