Szombathely

2015.03.17. 09:14

A zebrán ütötte el az iskolába tartó gyereket, elhajtott, de hamarosan elfogták a sofőrt Szombathelyen

Szombathely - Kedden reggel 7 óra után pár perccel a Hollán Ernő és a Kiskar utcák kereszteződésénel lévő zebrán ütött el egy feltehetően iskolába igyekvő gyermeket egy nő egy Volkswagennel.

Nagy Ildikó

Úgy tudjuk, hogy a fiú pár lépéssel az édesanyja előtt ment a zebrán, de a gázolást sajnos az anya sem tudta megakadályozni. A sofőr továbbhajtott. A rendőrök 8 óra után pár perccel már megtalálták, ekkor készültek felvételeink az Óperint utcában.  A gyermeket állítólag egyik iskolatársának édesapja, egy szolgálaton kívül lévő mentődolgozó látta el, amíg a mentők a helyszínre értek. A fiút a mentők kórházba vitték, úgy tudjuk, a lába sérült.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség dél körül egy közleményt is kiadott. Ebből kiderül, hogy miután a rendőrség a mentőktől értesült a balesetről, haladéktalanul megkezdték az elsődleges intézkedéseket. Kiderítették, hogy feltehetően egy sötét színű, VW Golf típusú személygépkocsi okozhatta a balesetet. Az adatgyűjtés során megkérdezett szemtanúk egy rendszámtöredékkel segítették a rendőrség munkáját, így az arra járóknak is köszönhetően a helyszínre érkezést követő húsz percen belül a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai megtalálták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható személyt.

A helyszíni szemle során megállapították, hogy a 22 éves csepregi nő a Hollán Ernő utcában közlekedett az Óperint utca irányából a Sörház utca felé. Haladása során a Hollán Ernő utca és a Vár köz kereszteződésében lévő gyalogos-átkelőhelyen járművével elsodort egy iskolába tartó 11 éves fiút, majd segítségnyújtás nélkül az Ady tér irányába továbbhajtott. A gyermek a baleset következtében az elsődleges orvosi vélemények szerint súlyos sérüléseket szenvedett. A megalapozott gyanú szerint a nő a balesetet követően visszatért a helyszínre, de a rendőröket már nem várta meg.



A reggel 7 után bekövetkezett baleset után húsz perccel már rendőrök vizsgálták a gázoló nő autóját, ellene bűntetőeljárás indult
Fotó: Wolf Ferenc

A gázolót előállították és kihallgatták. Vele szemben segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.


 

 

Körülbelül egy hónapja teszteltük a körmendi és a szombathelyi közlekedési szokásokat, és nem voltunk elragadtatva. A zebrán történő átkelés összes variációjával találkoztunk rövid idő alatt. Volt olyan autós, aki lassított, majd nyugodtan megvárta, amíg a gyalogos átjut a másik oldalra. Aztán ez a szituáció úgy is alakult, hogy a másik oldalról érkező gépkocsi már nem állt meg, hanem elhúzott a szerencsésnek mondható járókelő előtt.

Ahogyan korábban is írtuk, a reggeli csúcsforgalom a legkritikusabb időszak, hiszen a gyerekek iskolába igyekeznek, a felnőttek pedig munkába. Februárban egy járókelő nyilatkozott nekünk, aki elmondta, az esetek kilencven százalékban nincsenek jó tapasztalatai, pedig – ahogyan akkor is, most is hangsúlyozzuk – kijelölt gyalogosátkelőhelyen a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!