Szombathely

2016.04.01. 07:07

Anne Frankról a Bolyaiban - Tárlattal, interaktív foglalkozásokkal készülnek a holokauszt-emléknapra

A naplója által híressé vált német zsidó lány, Anne Frank életéről és koráról nyílt kiállítás a Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium galériáján.

A tárlat és a hozzá kapcsolódó interaktív foglalkozások kifejezetten gyerekekhez szólnak, és egy hollandiai alapítványnak köszönhetőek. Az ismeretterjesztő tablókat Márkus Sándor, a Szombathelyi Zsidó Hitközség elnöke ajánlotta a diákság figyelmébe. Mint mondta, fontos, hogy a jövő generációi tisztában legyenek a történelemmel, hiszen ők vezetik majd az országot, és az ő felelősségük lesz megakadályozni, hogy a múltbéli borzalmak újra megtörténjenek. Szalagcímek, rövid ismertetők, naplórészletek, fotók, plakátok és időszalag: a képi világ stílusa a 9 és 15 év közötti fiatalokat célozza, ráadásul film, munkafüzet és egy speciális tananyag is tartozik hozzá. Mindezek segítségével az intézmény tanulói történelemórákon és könyvtári programokon foglalkoznak majd a témával a következő hetekben. A kiállítás ugyanis a közelgő holokauszt-emléknapot készíti elő - rendhagyó módon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!