Szombathely

2016.08.08. 18:48

Átkelhet a Hunyadi úton! - Mutatjuk, hova festenek új zebrákat Szombathelyen

A gazdasági és városstratégiai bizottság döntése alapján az idén az önkormányzat 21 millió forintot költ új gyalogátkelőhelyek létesítésére. Ennek eredményként a város öt pontján válik biztonságosabbá a gyalogosok közlekedése.

Szombathelyi Médiaközpont

Az önkormányzat gazdasági és városstratégiai bizottság hatásköre az önkormányzat költségvetésének az utak, hidak, járdák, valamint a közvilágítás fejlesztését szolgáló, 240 millió forintos keretének felhasználása - tudtuk meg Lendvai Ferenctől, a bizottság elnökétől. A testület úgy döntött, hogy ebből a forrásból az idén több új gyalogátkelőhely kialakítását is finanszírozza.

Erre 21 millió forintos keretet határoztak meg. A bizottsági elnök elmondta, hogy a gyalogátkelőhelyek létesítésénél nem annyira az útburkolati jel felfestése, hanem - a megfelelő láthatóság érdekében - az előírásoknak megfelelő közvilágítás kiépítése jelenti a legnagyobb költséget.

A Hunyadi úton, az áruház előtt is lesz gyalogátkelőhely. Ahogy képünkön látszik, szükség is van rá
Fotó: Szendi Péter

A gazdasági és városstratégiai bizottság döntése nyomán a megyeszékhelyen több olyan ponton létesülhet gyalogátkelőhely, ahol erre az igény már korábban megfogalmazódott, mondta el a részletekről Illés Károly alpolgármester. Így új gyalog-átkelőhely létesül a Minerva lakótelep és a Stromfeld lakótelep közötti 87-es úton; a Hunyadi János úton, a diszkontüzlet közelében.

Ez utóbbit az is indokolja, hogy ezen a részen a nagy forgalmú út hosszú szakaszán nincs átkelő. Az Erkel Ferenc utcában a templom előtti részen, a Jókai úti buszmegállónál, valamint a Dolgozók útján a Dugovics Titusz utca és a Nagy Lajos utca között építik ki a gyalogátkelőt. Ezek mind akadálymentesítettek lesznek, így a padka kialakítása is ennek figyelembevételével történik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!