Szombathely

2015.06.03. 11:30

Átvette az új kisbuszt az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ

Használatba vette az új kisbuszt a Napház Alapítvány, az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integrációs Központ. Az itt tanuló gyerekek, mozgássérült fiatalok is megköszönték az új járművet, ők maguk mondták az ünnepélyes buszátadón, hogy „egy világot” nyit meg nekik a közlekedés lehetősége.

Bakos Ágnes

Ünneplőbe öltözve, elegánsan és kíváncsian sorakoztak a gyerekek a buszátadóra. Árnyékba húzódva tekintgettek kíváncsian az érkező „idegenekre”. Persze ők a busszal már megismerkedtek, az újságírók fényképezőgépei és kamerái nekik érdekesebbek voltak. A buszra pedig büszkén felültek és pózoltak, az alsó tagozatos Zsuzsics Armandó többször is nevetve megmutatta, milyen ki- és beszállni a járműbe, Tóthné Sipos Judit igazgatónő segítségével.

Berkes Marianna, a Napház Alapítvány elnöke emlékeztetett: a Vas Népe felhívására kezdődött civil összefogás egy új busz beszerzésére. A régi jármű 16 éves volt, műszaki állapotán már csak ideig-óráig lehetett javítani, ezért volt nagy szükség egy új autóra.

A felhívást támogatta a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány, helyi cégek és magánszemélyek bevonásával mintegy 850 ezer forintot gyűjtöttek: az Epcos 300 ezer forintot, a Speidel 150 ezer forintot, a BPW Hungária 100 ezer forintot tett hozzá a gyűjtéshez, valamint a Hit Gyülekezete is a felhívás mellé állt, 300 ezer forinttal. Egy jótékonysági est bevétele is gyarapította a kezdeményezést: a Mira Orient Art 326 ezer forintot gyűjtött az Orient-Tál Jótékonysági Bálon.

Szombathely önkormányzata márciusban döntött arról, hogy pénzt ad a jármű megvásárlásához – emlékeztetett dr. Puskás Tivadar polgármester. A közgyűlés döntése alapján az önkormányzat 1,7 millió forinttal támogatta az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integráció Központot, a Napház Alapítványt.

A már jócskán kiszolgált autóbusz eladásából mintegy 350 ezer forintot tettek az új árához.

A Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe gyűjtése 475 ezer 610 forinttal zárult, ehhez további felajánlások érkeztek magánszemélytől – így gyűlt össze a szükséges pénz a buszra.

Berkes Marianna, a Napház Alapítvány elnöke összegezte: 3 millió 898 ezer 337 forint állt rendelkezésre a rég várt busz beszerzésére.

A fenntartó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szombathelyi Tankerülete kereste meg a megfelelő járművet, amire aztán felkerült az összes támogató neve – nem csak modern, de színes kisbuszban roboghatnak világot látni a diákok.

A KLIK vállalta az új busz fenntartását – mondta el az átadón Fodor István, a tankerület igazgatója, aki a folyamatos együttműködést emelte ki. Ez a hozzájárulás óriási segítség az iskolának.

Dr. Puskás Tivadar az összefogás erejét hangsúlyozta a busz ünnepélyes átadásán.  - Megmutatkozott a közösség ereje –  fogalmazott a polgármester.

Az Aranyhíd Nevelési-Oktatási Integráció Központ iskolájában 320 gyermek tanul. Vannak halmozottan sérült, mozgáskorlátozott és autista gyermekek is. Az álom valóra vált, és már négy keréken gurul: szállítja a diákokat és megnyitja előttük a világot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!