Szombathely

2017.04.03. 17:10

Az ELTE kerekasztala

Szombathely - Az ELTE helyben van című tavaszi sorozatban az ELTE Savaria Egyetemi Központ szervez nyilvános „bölcsészettudományi kerek-asztalt” április 5-én (szerda) 16 órakor.

Vas Népe

Az ELTE SEK Forrásközpont (Károlyi Gáspár tér 4.) multimédia-termében rendezendő bölcsészettudományi kerekasztal-beszélgetésen részt vesz dr. Borsodi Csaba, az ELTE BTK dékánhelyettese, egyetemi docens, aki a Magyar Felsőoktatás 1945 és 1956/57 közötti történetének kutatásával foglalkozik, és a közelmúltban készült el a Forradalom és megtorlás az Eötvös Loránd Tudományegyetemen 1956-1959 című kötete kéziratával.

Ott ül a bölcsészettudomány asztalánál szerdán délután dr. Vörös Ferenc főiskolai tanár, akinek egyik fő kutatási területe a nyelvföldrajz. Ebben a témában jelent meg a Kárpát-medencei történeti családnévatlasz című kiadványa. Ugyancsak a beszélgetés résztvevői között üdvözölheti a közönség dr. Fűzfa Balázs egyetemi docenst, „az élményközpontú irodalomtanítás atyját országhatáron innen és túl”. Az ő nevéhez fűződik A 12 legszebb magyar vers címmel sikerre vitt nagyszabású - és a jelek szerint soha véget nem érő - komplex program ötlete és lebonyolítása.

Nemrégiben portréfilm is készült róla, Az élmények (b)irodalma címmel, Boros Ferenc és Horváth Zoltán rendezésében. Szinte nem múlik el hét, hogy ne találkozhatna vele a szélesebb közönség is Szombathelyen (vagy máshol). A szerda délutáni bölcsészettudományi kerekasztal moderátora Lovass Tibor, a Szombathelyi Médiaközpont igazgatója, valamint a Helyi Televíziók Országos Egyesülete elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!