Szombathely

2014.05.24. 16:09

Bábszínház és Ringató a gyereknapon

Szombathely - A Berzsenyi Dániel Könyvtár évtizedek óta megünnepli a gyermeknapot, természetesen azzal a szándékkal, hogy hozzászoktassa a gyerekeket a könyvtárba járáshoz.

Ölbei Lívia

Hogy a szoktatás sikeres, jelzi: a szombaton délelőtt „gyermekálmok" hívószóval megrendezett aszfaltrajzversenyen több olyan alkotás is készült, amely magának a Berzsenyi könyvtárnak üzen. Bozzai Judit, aki tizenkét éve dolgozik könyvtárban,  egész nap a helyszínek között cikázik: hol az elmélyülten rajzoló gyerekekre vet egy pillantást, hol a földszinti előadóteremben tevékenykedő kézművesekhez néz be, vagy éppen az előcsarnokban, az arcfestők asztalánál időzik el egy kicsit.

 

Az idén Fredy bácsi bábszínháza volt hivatalos a könyvtári gyereknapra. Ebben a kínálatban most kapott először helyet Ringató-foglalkozás, amit különben heti rendszerességgel kínál a BDK. Szombaton Lezsákné Szekszárdi Zsuzsanna zenepedagógus tartott a zene világába bevezető bemutatót a legkisebbeknek és szüleiknek, hátha ők is rákapnak a rendszeres „ringatózásra". A Ringató ma már valóságos mozgalom, az egész országban vannak hívei és művelői, szoros kapcsolatban a könyvtárakkal.

A gyereknapi program az önkéntesek közreműködése nélkül nem valósulhatna meg. Keller Kinga (különben pályaelhagyó könyvtáros) évről évre megszervezi az arcfestő-csapatot, Polák Jolán, a BDK nyugdíjas könyvtárosa a papírcsík-technika (quilling) rejtelmeibe vezeti be az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!