Szombathely

2009.07.22. 02:22

Bajban van a Központi Óvoda

Kőszeg - Az idén ünnepli fennállása 50. évfordulóját a Központi Óvoda. Erre a szülők és az óvoda dolgozói változatos programokkal készülnek. Előbb azonban meg kell birkózniuk az árvíz okozta károkkal.

Némethy Mária

Ismét hírekkel jelentkezünk a kőszegi Központi Óvodából. Segítségét szeretnénk kérni. Az evangélikus templommal együtt a károk bennünket is súlyosan érintettek. Katasztrofális helyzetbe kerültünk. Sajnos a helyreállítás nehézkesen történik, minden segítségre szükségünk van. Közbenjárását előre is köszönjük.

Bodvainé Döbrősy Elvira óvodavezető juttatta el segítséget kérő levelét szerkesztőségünkbe. Fennállásuk fél évszázados, szeptember 18-ára tervezett jubileuma alkalmából nagyszabású ünnepségsorozatra készülnek. A programban szerepel bábos meseelőadás, kézműves-foglalkozások, családi sportnap is. Ehhez kapcsolódva tervezték az óvoda udvarának teljes felújítását. A Szülők Közössége és az óvoda dolgozói egy projektet dolgoztak ki a megvalósításhoz. Reményeik szerint a szeptemberre tervezett ünnep napjára újulna meg az udvari játszótér a 125 kisgyermek örömére.

Közbejött az ár, sajnos tönkretett mindent az udvaron.

- Nem tudjuk a kár nagyságát pontosan meghatározni - válaszolta kérdésünkre Bodvainé Döbrősy Elvira. - Ma volt itt a kárszakértő. Az épületet ért kárt és a játékok telepítését tudják biztosítani, az egyéb udvari károkat nem. Annak helyrehozataláról magunknak kell gondoskodni. Nagyon sietnünk kellene a munkákkal, mert az óvoda július 20. és augusztus 21. közötti időre állt le.

Vállalkozókat szeretnének megszólítani. Segítsenek, hogy az ünnepségre minden rendben legyen. De minden jóérzésű ember támogatását szívesen fogadják, bár tudják, hogy a többség - csakúgy, mint az óvoda - valóban nehéz helyzetben van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!