Szombathely

2015.01.16. 10:26

Bemutatkozik a Vas megyei Prémium Magazin - Egy kiadvány, amely a térség értékeit hozza el

Szombathely - A Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában mutatkozik be január 20-án, kedden 16.30-kor a Vas megyei Prémium Magazin. A nyilvános közönségtalálkozón az érdeklődők közelebbről is megismerhetik a kiadványt. A rendezvényen fellép Kelemen Zoltán színművész és Kulhay Géza zongoraművész.

Kovács Ágnes

Vas megye új magazinja az évszakokhoz illeszkedve, évente négy alkalommal jelentkezik. A Pannon Lapok Társasága gondozásában megjelenő Prémium Magazin beszámol a régió gazdasági beruházásairól, az új fejlesztésekről, de megmutatja turisztikai értékeinket is, erősítve az itt élők lokálpatriotizmusát. Képet ad továbbá a nyugati régió kiemelkedő személyiségeiről, kulturális életéről, de beszámol a tudományos kutatási eredményekről is. Szerkesztői szem előtt tartják a fiatal tehetségeket, bemutatva a legújabb trendeket, irányzatokat a divat és a dizájn világából. A Prémium minden lapszáma különleges emberi történetekkel, érdekes, friss témákkal jelentkezik, hogy jobban megismerhessük azokat, akik a közelünkben élnek. Fontosnak tartja, hogy az ország más tájegységeiből érkezők is képet kaphassanak arról, milyen a nyugati régióban élni. Az elmúlt évben megjelent négy lapszámból az olvasók megismerhettek olyan művészeket, tudósokat, cégvezetőket és sportolókat, akikre méltán lehetünk büszkék itthon és külföldön egyaránt. A kiadvány szerkesztői fontosnak tartják, hogy minden számban bemutassanak fiatal feltörekvő tehetségeket, de olyan egyéniségeket is, akik ugyan nem élnek reflektorfényben, de élettörténetükkel példát mutathatnak másoknak.

A korábbi lapszámok megismertettek az olvasókkal őrségi kézművest, gasztronómiai családi vállalkozást, lendületesen fejlődő nagyipari létesítményt egyaránt. Az eddig megjelent példányokban megszólaltak - mások mellett - Fekete Ernő és Nagy Cili színművészek; Lackfi János, Szabó T. Anna és Fehér Renátó költők; Veres András megyés püspök; Kocsis Zoltán, Kulhay Géza zongoraművészek; Auer Tibor agykutató; Márkus Erzsébet olimpiai ezüstérmes súlyemelő; Kiss Katalin, Michael Reinig és Brumbauer József vállalatvezetők. Életük példájával, karrierjük történetével, sikereikkel és kudarcaikkal ismertették meg az olvasókat képzőművészek, divattervezők, séfek és a popkultúra képviselői is. A magazinban megszólaltatott minden egyes szereplő külön egyéniség, saját szép történettel, egy közös azonban van bennük: mindnyájan kötődnek régiónkhoz. Itt születtek, a környéken nőttek fel, járták ki az iskolát, legtöbben közülük ma is itt élnek közöttünk, értünk, velünk.

A magazint Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója, Halmágyi Miklós, a Vas Népe lapigazgató-főszerkesztője, Kovács Ágnes, a magazin szerkesztője és Zergi Borbála, a kiadvány fotográfusa ajánlja a közönség figyelmébe. A bemutatón személyesen találkozhatnak az érdeklődők a kiadvány készítőivel és azokkal is, akik a korábbi lapszámok szereplőjeként bizalmat szavaztak a Prémiumnak.

A Prémium Magazin Vas megyei kiadványát megtalálják a kulturális, oktatási, közigazgatási és egészségügyi intézményekben, könyvtárakban, cégek, vállalatok fogadóhelyiségében, kávézókban, szállodákban és szabadidős rendezvényeken. Az idei évtől Prémium Pontként működik a Széchenyi u. 1. szám alatt található Vas Népe Ügyfélszolgálati Iroda is, ahol hivatali időben - korlátozott számban - bárki hozzájuthat a magazinhoz. Szerkesztőnket kereshetik a következő címen: [email protected], A kiadványt megtalálják a közösségi oldalon: https://www.facebook.com/Premium.Magazin. A zenés előadással egybekötött találkozó nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!