Szombathely

2015.03.02. 12:30

Bennfentes - Művészek, barátok, rajongók gyűjtöttek Kecskés Miklós festőművész javára

A Bennfentes stábja ezúttal egy jótékonysági esten vett részt.

Unger Tamás

Példátlan összefogás

JÓTÉKONYSÁG - A Bennfentes stábja ezúttal egy jótékonysági esten vett részt. A zenés-verses előadás előtt a vendégek hosszan beszélgettek egymással. Különös és szép vállalás, hogy néhányan határozott összefogással kiállnak kollégájuk mellett. Kecskés Miklós festőművész javára most művészek, barátok, rajongók gyűjtöttek. Az esti rendezvény fellépőit és a vendégeket is megmutatjuk. Képünkön Nagy Csaba, festőművész és Horváth Péter a Rumi Rajki Műpártoló Kör tagja.

Hangulatos kiállítások

TÁRLAT - Rasperger József, grafikusművész nagy elragadtatással mesél Miklós festményeiről, szép emlékként őrzi a kiállítások meghitt hangulatát.

Mikor következem?

EGYEZTETÉS - A készülődés pillanataiban még egy utolsó egyeztetés a forgatókönyv fölött. Kezdés előtt néhány perccel megtelt a Krúdy Klub barátokkal, ismerősökkel. Az est egyik szervezője, a jótékonysági kezdeményezés ötletgazdája, kolléganőnk, Merklin Tímea, újságíró Oroszy Csaba festőművészt segíti, aki a moderátor szerepét vállalta magára. Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója figyeli, mikor kell színpadra lépnie.

Nagybőgőn és citerán is játszik

NÉPZENE - V. Németh Zsolt, államtitkár a jótékonysági esten nemcsak vendégként, de aktív közreműködőként is jelen volt. A politikusról sokan tudják, hogy kiválóan játszik nagybőbőn és citerán is. Ezen az estén az előbbit szólaltatta meg a színpadon. A rendezvény kezdetén azonban sokan állították meg az aulában egy kis beszélgetésre. Az étterem bejárata előtt Károlyi Gyula és Károlyi Gyuláné társalgott az államtitkárral. A politikust felesége is elkísérte a rendezvényre.

Albumban őrzött képek

NYEREMÉNY - Dr. Fűzfa Balázs, irodalomtörténész, a NYME-SEK docense Fehér Erikával beszélgetett. A hölgy magával hozott egy fotóalbumot, amelyben összegyűjtötte a számára legkedvesebb képeket. A fotókat különféle kulturális rendezvényen készítette, köztük egyet egy városi bálban, ahol Kecskés Miklós festményét nyerte meg tombolán. A tanár úrral készült közös képeit pedig a Nagy Versmondás-rendezvényén rögzítették.

A festő szövegeit is megismertük

POÉZIS - Mertz Tibor, a Weöres Sándor Színház színművésze Kecskés Miklós szövegeiből olvasott fel néhányat. A zsibongó teremben egy csendes asztalhoz húzódott az ismerősök elől, hogy még néhányszor elolvashassa az írásokat. Miklós nemcsak a képeivel törekedett az önkifejezésre, de egy időben szövegeit is publikálta.

Egy családias este

FILMES - Kaczmarski Ágnes szívesebben áll a felvevőgép mögött, de a kedvünkért ezúttal modell volt. Nagybátyja, dr. Kaczmarski János városunk egykori jegyzője is eljött a rendezvényre, kicsit beszélgetett unokahúgával. Ági a több összeállítást jegyez operatőrként. A színházi munkái mellett a Miért szép?-sorozatot is filmezte.

Felcsendült a dal, megszólalt a vers

EGYÜTT - A fellépés előtt nem volt nehéz dolgunk, hiszen mindenki a sorrendet szemlélte. Ehhez a képhez egyetlen instrukciót sem kellett adni, hiszen Szabó Tibor, színművész, Mérei Tamás csellóművész, Kaczmarski Ágnes, operatőr, Peltzer Géza, harmonikás és Buti Zsanett zongoraművész egytől egyig a forgatókönyvvel foglalatoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!