Szombathely

2015.08.12. 09:52

Biztosítási feladatok és gyermekprogramok a Savaria Karneválon

Ahogy minden évben, úgy augusztus 27. és 30. között idén is megrendezik Szombathely egyik legnagyobb szabadtéri rendezvényét, a Savaria Történelmi Karnevált.

A fesztiválon nem csak a rendezvény lebonyolítóinak, a fellépőknek, illetve az árusoknak van szerepe, hanem az engedélyezési eljárás során a hatóságoknak, így a katasztrófavédelemnek is.A 2015 márciusában hatályba lépett Országos Tűzvédelmi Szabályzat új előírásokat, követelményeket határoz meg, melyeket a rendezvény szervezőivel több esetben is egyeztetett a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség.

A rendezvény biztonságos lebonyolítása érdekében biztonsági terv készült, amely tartalmazza a kiürítési feltételeket, az egyes tűzvédelmi előírásokat, valamint egy esetleges rendkívüli helyzet esetén szükséges teendőket. A katasztrófavédelem részéről a rendezvény ideje alatt helyszíni ellenőrzések kerülnek végrehajtásra, továbbá a kirendeltség hatósági szakemberei fokozottan figyelemmel kísérik a kiemelt rendezvényeket, így egyebek mellett a pénteki és szombati jelmezes felvonulást.

Balogh Nikoletta c. tű. zls., Vas MKI

A karneválon résztvevők a helyszíneken találkozhatnak az előírásokban szereplő menekülési irányok, gyülekezési helyek jelölésével, továbbá egy esetleges veszély esetén, vagy vihar közeledtével a helyszínen elhelyezett kivetítőkön keresztül is információt kapnak a karneválozók az ilyenkor betartandó magatartási szabályokról, a helyszín elhagyásának leggyorsabb módjáról, útvonaláról.

A rendezvény keretén belül a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gyermekfoglalkoztató programokkal készül, továbbá szükség esetén kezeli a kialakult helyzetek felszámolását, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági szakemberei folyamatos ellenőrzésekkel biztosítják az előírások betartatását, a Vas Megyei Tűzmegelőzési Bizottság pedig játékos feladatokkal hívja fel a gyermekek és szüleik figyelmét a tűzmegelőzés fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!