Szombathely

2013.02.22. 12:32

Cserkészek 100 éve

A Magyar Cserkészszövetség 100 éves jubileuma alkalmából pénteken a cserkészkerület és a Szombathelyi Egyházmegyei Levéltár szervezésében emlékkonferenciát tartottak.

Némethy Mária

1857. február 22-én született lord Baden-Powell, a brit hadsereg altábornagya, író, a cserkészet megalapítója, akit monogramja után minden cserkész "Bi-Pi"-ként említ. Erre emlékezve rendezték péntek délután a 100 éves magyar cserkészet emlékkonferenciáját Szombathelyen, az Eölbei-házban.

 

Ezt Hamza István, a Magyar Cserkészszövetség III. Nyugat-Magyarországi Kerületének elnöke nyitotta meg. A többi között megemlítette: 1907 nyarán volt az első cserkésztábor Angliában, két év múlva már hazánkban is elindult a cserkészet.

Hamza István, a cserkészkerület elnöke nyitotta meg a konferenciát (Fotó: Szendi Péter)

A konferencián előadás hangzott el a Szombathelyi Egyházmegye cserkészeiről, Almásy László tevékenységéről, a szombathelyi 48. számú Rákóczi ifjúmunkás-cserkészcsapat történetéről, Fábián Gyuláról, cserkészpapokról, a 100 éves magyar cserkészmozgalom hatásairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!