Szombathely

2016.04.08. 07:54

Csónakázótó: a szombathelyi családok kedvelt pihenőhelye

Szombathely - A tavasz beköszöntével mindenki szívesebben merészkedik ki a lakás falai közül a szabadba. Szombathelyen a legtöbben a Csónakázótó környékét választják a kikapcsolódáshoz, ezért megnéztük, mi minden található a tó körül, amiben gyönyörködhetünk.

Vadas Krisztina

Verőfényes napsütés, kellemesen meleg áprilisi délelőtt. Ekkor indultunk el feltérképezni, mi a helyzet most a nemrég felújított Csónakázótó környékén. A hétköznap délelőtt ellenére meglepően sokan voltak a parton. Ahogy eddig is, most is sokan választották a sportoláshoz, kikapcsolódáshoz ezt a vonzó környéket. Két fiatal futót is megszólítottunk. Az egyikük, Horváth Laura azt mesélte, hogy a Bolyaiba jár, ahol van szabadfoglalkozású testnevelésórájuk, ennek keretében edzett a tóparton. Mint mondta, jobb a természetben sportolni, mint egy konditeremben.

Továbbsétálva egy vérbeli pecás került utunkba. Molnár Károly minden délelőtt kijön, hogy a hobbijának hódolhasson.

- A víz tisztaságával teljesen elégedett vagyok, gyönyörű most a tó. Persze, azért több hal is lehetne benne - tette hozzá a horgász.




Beszélgetés közben érdekes dologra lettünk figyelmesek: előbújt a Csónakázótó egyik teknősbékája - mint megtudtuk, több is van -, épp a páncélját süttette. De másra is figyelmesek lettünk. Sétánk alatt láttunk tojásain ülő kacsamamát, napozó hattyúkat és a vízből kiugró halakat is. Persze ezeket nem csak mi vettük észre, sok kisgyermek is rácsodálkozott az élővilág sokszínűségére.

A szabadtéri fitneszparkban jól megférnek egymás mellett kicsik és nagyok: míg a felnőttek edzésre, addig óvodások egy csoportja játékra használta az eszközöket.

A szigetre érve békésen napozó emberek látványa fogadott minket. Ki a barátnőjével, ki gyermekével, ki pedig a párjával élvezte a tavaszi napsugarak simogatását. Többükkel szóba is elegyedtünk: elmondták, hogy délelőtt jobban szeretnek itt pihenni, mert akkor nincsenek annyian, mint délután.

Akivel csak beszéltünk, kiemelte: a Csónakázótó és környéke az egyik legszebb része a városnak; nagyszerű, hogy ilyen környezetben lehet kikapcsolódni a családdal vagy a barátokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!