Szombathely

2013.03.09. 13:26

Diplomaosztó az egyetemen

Ünnepi hangulatban gyülekeztek az egyetemisták szombaton a diplomaosztónak helyet adó Művelődési és Sportházban Szombathelyen.

Kozma Gábor

Csaknem kétszázan vehették át a díszes oklevelet.

A Himnusz és a műsor után dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem oktatási rektorhelyettese mondott ünnepi beszédet. Akkora már jócskán megtelt a sportház arénája, a diploma átadására váró fiatalok mögött ott ültek a szülők, a hozzátartozók, a barátok. A szónoknak és az elnökségnek, amelyben, a többi között, helyet foglalt dr. Veres András megyéspüspök, dr. Puskás Tivadar szombathelyi polgármester, szoknia kellett a vakuk villódzását, mivel sokan örökítették meg az életre szóló eseményt. Cseh Sándor méltatta az NyME Savaria Egyetemi Központ eredményeit, a vasi megyeszékhelyen történő, nívós oktatást.

- Ünnepelni akkor lehet, ha a cél a jövőbe mutató. Önök most 185-en a jövőbe mutató eredményt hitelesítenek diplomájuk által. Az egyetem elismeréssel adózik teljesítményük előtt, de ebből az elismerésből kijut az önöket támogató szülőknek, segítőknek. Az én hazám, az én egyetemen: mindkettő értékrendszert nyújt, az értelmiség értékrendszerét. Legyenek erre büszkék - mondta a rektorhelyettes.

Beszédében kiemelte: az országban 14 képzési terület van, ebből 12 a Nyugat-magyarországi Egyetemen, 8 pedig a SEK-en. Mindez 40 szakképzettséget jelent. . A köszöntő után Horváthné dr. Molnár Katalin, a SEK elnök-dékánja szólt az ünneplőkhöz.

 

 

- A tudást egyes korokban büszkén, más korokban pedig gyanakodva figyelték. Egy biztos: a megszerzett tudás érték és önök, akik ezt kemény munkával kiérdemelték. legyenek rá büszkék - mondta. Az elnök-dékán utalt a diplomával járó felelősségre és ígérte: az alma mater ezután is figyel volt diákjaira. A beszédeket nagy taps fogadta, majd bejelentették: Balog Zoltán miniszter Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott dr. Brezovich László nyugalmazott főiskolai docensnek, aki a diákok ünneplése közepette vette át át az elismerést. Ezután következett a hagyományos eskütétel, majd a hallgatók kézhez kapták diplomájukat az egyetem vezetőitől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!