Szombathely

2009.06.24. 02:24

Elforgatják majd az emlékművet

Csepreg - Hétfőn délután képviselő-testületi ülés kezdődött a városházán. Ennek egyik fontos napirendje volt a Fő tér rekonstrukciójával kapcsolatos döntések meghozatala.

Némethy Mária

2006-ban kezdték el a Fő tér tervezését, 2008-ban pályáztak rá, 412 millió forintot nyertek, önerővel együtt 520 milliót fordíthatnak rá.

Sokadszor tárgyaltak a csepregi képviselők a tér rekonstrukciójáról - amelynek során közművek, útburkolatok, épületek újulnak meg -, a hétfői ülésen azonban újra az egyik fő témája volt ez a testületnek.

A pénzügyi és városfejlesztési bizottság a bemutatott engedélyezési terv vázrajzait elfogadta úgy, hogy az első világháborús emlékművet 180 fokban fordítsák el, a promenád fáit ne vágják ki, és a térfigyelő kamerákhoz szükséges kábelek legyenek befűzve. A bizottság arról is határozott, hogy költségtakarékosság miatt csak műanyag- ablak-cseréket tud elképzelni.

Mindezek elfogadását javasolták a képviselő-testületnek. A képviselők ezeket meg is szavazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!