Szombathely

2014.01.16. 16:00

Elkészül a tornaterem Jákon

Rövidesen elkezdődhet a jáki iskola tornatermének felújítása, több mint egy éve ment tönkre.

Kupi Györgyi

A jáki Jáki Nagy Márton iskola tornatermének padlója még tavalyelőtt decemberben ment tönkre, egy csőtörés miatt ázott fel a parketta. Az időközben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz került iskola problémájával kapcsolatban a szombathelyi tankerületi igazgató, Fodor István azt nyilatkozta, hogy a javítási munkálatok elvégeztetéséhez. szükséges volt műszaki vizsgálat, terv, árajánlat, illetve kárrendező biztosító bevonása.

A tornaterem nagy részét több mint egy évig nem tudták használni az iskolások. Hamarosan megkezdődik a felújítás (Fotó: Archív/Benkő Sándor)

A bontást követően kiderült, hogy a padozat púposodását nem csak az öltözőben található zuhanyzó meghibásodása, hanem a födémről történő beázás is okozta. Mivel ezen munkálatok kijavíttatásának költségtérítése –tekintettel arra, hogy a káreseményre volt érvényes biztosítás, így a biztosítási összegen felül – a mindenkori fenntartót terheli, így a beérkezett árajánlatokat átvizsgálva rendelték meg a kivitelezést, az egyéb hibákat is orvosolva.

Az árajánlatát beérkezése után a közelmúltban megállapodott a KLIK, a korábbi fenntartó, az önkormányzata és a kivitelező a kivitelezés feltételeiben és a pénzügyi fedezet is rendelkezésre áll, így a a tornaterem felújítása a közeljövőben megkezdődik, és a lehető legrövidebb időn belül befejeződik – tudtuk meg Fodor Istvántól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!