Szombathely

2009.05.13. 02:29

Először nyíltak ki a Pogányok pinceajtói

Kőszeghegyalja - Nyitott pincékkel várták a Kőszeg környéki szőlősgazdák az érdeklődőket Cákon és a Kőszegdoroszlóhoz tartozó Pogányokban.

Némethy Mária

Az Írottkő Natúrparkért Egyesület fórumain visszatérő téma a tavasz turisztikai programkínálatának bővítése a natúrpark területén. A Szőlő Jövésnek Könyve ünnepségsorozat reprezentatív eseményei mellé régen odakívánkozik egy szélesebb rétegeket megszólító, természetközeli programsor, amely most körvonalazódni látszik. Egy héttel az után, hogy a kőszegi, pogányi, cáki borosgazdák hazavitték a megyei borverseny kitüntető okleveleit, a közönség is megkóstolhatta boraikat pincéikben.

A Bacchus-fej leletről híres Pogányok sűrűn egymás mellett álló pincéivel, illetve Cák hangulatos utcáival és műemlék pincesorával kiváló helyszíne volt a nyitott pincék rendezvénynek. A szervezők tavaly először szűk körben mérték fel a lehetőségeket, és támaszkodtak a kőszegdoroszlói hagyományos hegybejárás tapasztalataira is. Az érkezőket a terület bejáratánál a kőszegi borbarát hölgyek látták el a tíz nyitott pince borkínálatának végigkóstolásához szükséges információkkal. A vendégek a nagyobb borászatok (Stefanich, Kampits, Horváth) mellett a kisebb bortermelők borait is megízlelhették. A gyerekek lovas kocsival utazhattak is.

Jó a kezdeményezés, a szervezők várakozásait igazolták a résztvevők visszajelzései.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!