Szombathely

2009.07.29. 02:28

Érettségizők: a vártnál jobban

Kőszeg - A Jurisics Miklós Gimnáziumban a nappali tagozaton 82, az esti tagozaton pedig 11 fő tett sikeres érettségi vizsgát a 2009. évi május-júniusi vizsgaidőszakban.

Némethy Mária

A tanárok következetes munkájának és a tanulók jó felkészülésének köszönhetően a vártnál is jobban teljesítettek a Jurisics Miklós Gimnázium érettségiző diákjai.

A továbbtanulási követelmények figyelembe vételével, a többletpontok reményében 45 emelt szintű vizsga volt az egyes közismereti tárgyakból: matematikából, történelemből, német nyelvből, biológiából, földrajzból és informatikából. A legtöbb diák (23 fő) angolból tett emelt szinten vizsgát, közülük 15 két tanítási nyelvű tagozatra járó. Horváthné Kutasi Mária összegzésként elmondta:

- A két tanítási nyelvű tagozaton minden diákunk felsőfokú C típusú, újabb besorolás szerint felsőfokú (C1) komplex típusú nyelvvizsga-bizonyítvánnyal egyenértékű érettségi bizonyítványt kapott. A nyelvvizsgával rendelkezők száma megközelíti a végzősök 80 százalékát, több tanulónknak van két idegen nyelvből nyelvvizsgája.

A végzősök továbbtanulási irányára a gazdasági, gazdálkodási felsőoktatás a jellemző, de számottevő az orvosi, a műszaki és a tudományegyetemekre jelentkezés is.

- Nem egy tanulónk választott külföldi egyetemet, vagy magyarországi angol nyelvű képzési formát - közölte Horváthné Kutasi Mária igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!