Szombathely

2012.11.30. 16:01

Erősebb Európát kevesebb pénzből?

Szombathely - Az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája regionális vitafórumot szervezett a péntekre, ahol Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő beszélt a következő ciklusról.

Vas Népe

Regionális vitafórum keretében érkezett a városba Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő pénteken, aki előadásában elsősorban arról beszélt, milyen iránya van jelenleg a kohéziós politikának, s vajon milyen lehet majd az új, elkövetkezendő hétéves gazdasági ciklusban a 2014-2020 közötti időszakban. 

A képviselő a délelőtt során az egyetemre látogatott, ahol a fiatal értelmiségiekkel találkozott, s beszélgetett. A délután már inkább a szakmaiságról, a szakmának szóló gazdasági okfejtéseket tartalmazta.  





Deutsch Tamás  képviselő (Fotó: Kiss Teodóra)

A képviselőt Kovács Vince, a Vas Megyei Iparkamara elnöke köszöntötte, majd üdvözlő gondolataiban kitért arra, nem szabad, hogy a politika határozza meg a gazdaságot. Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke azt mondta, ha új Európát akarunk, teljesen új alapokra kellene fektetni a hangsúlyt. 

Deutsch Tamás előadásában beszélt a 2007-2013-as,  jelenleg is zajló kohéziós gazdasági uniós programról. Azt mondta, az idei és a jövő évben nagy feladat áll a pályázók előtt, törekedni kell a meglévő lehetőségek kihasználására.  

- Most ez a legfontosabb, illetve az, hogy felkészüljünk, folyamatosan figyelemmel kísérjük az eseményeket, a történéseket. A 2014-2020 között megvalósuló regionális politikáról, illetve magukról a pályázatokról még nem tudni konkrétumokat, ugyanis nem túlzás azt állítani, hogy alapjaiban fog megváltozni a struktúra, s ezáltal maga a tartalom  is. Abban bizonyosak lehetünk, hogy lehetőségeink lesznek, de meg kell várni, hogy mit hoz majd a kohéziós, vagyis felzárkóztatási politika  változása - mondta el az európai parlamenti képviselő.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!