Szombathely

2015.08.28. 10:54

„Ez sosem alszik el !”

„Ez sosem alszik el!” – morgolódott egy kisfiú, aki lelkesen igyekezett eloltani a tűzoltók által lángra lobbantott kis faházat a Savaria Karneválon.

Gyermekek hada próbálta rendületlen megfékezni a tüzet, de voltak, akik huncutul annak örültek a leginkább, mikor a felnőttekre is jutott egy kis vízpermet.

Bár a karneváli hangulat csak az este folyamán és holnap teljesedik ki, ennek ellenére sok-sok gyermeket, aprókat és totyogókat, óvodásokat és iskolásokat egyaránt vonzott a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság által a Gayer-parkban felállított égő faház, amelynek oltásával ők is megpróbálkozhattak. A hivatásos tűzoltók mellett közösségi szolgálatos diákok segítették a gyermekeket, hogy minél biztosabban tartsák célra a sugárcsövet. Persze a tűz csak nem akart kialudni. Tömött sorokban álltak az elszánt próbálkozók.

Fotó: Balogh Nikoletta c.tű.zls., Vas MKI

Csokival és üdítővel jutalmazták azokat a kisgyermekeket, akik betérve a tűzmegelőzési bizottság közelben felállított sátrába ügyesen válaszoltak a feltett kérdésekre. Óvodás csoportok is érkeztek a sátorba, akik nem kisebb lelkesedéssel rajzoltak, színeztek, festettek és kacagva távoztak a jól megérdemelt jutalommal.

Mindemellett a tűzoltóautót is hasonló érdeklődéssel vették körül a lurkók. Felmásztak, bemásztak, sisakot próbáltak és tátott szájjal csodálkozva figyelték a tűzoltó bácsit, aki elmagyarázta nekik, hogy mikor és mire használják a fecskendőn található különböző felszereléseket.

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltói és gépjárműfecskendője a nap további részében, illetve holnapi nap folyamán is várják a tűzoltók munkája iránt érdeklődő gyermekeket és szüleiket a Gayer-parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!