Szombathely

2015.11.28. 15:56

Fiatalított a Szombathelyi Szépítő Egyesület – Íme az új vezetőség

Szombathely - Tisztújító közgyűlést tartottak a város legrégibb és legpatinásabb egyesületénél, a Szombathelyi Szépítő Egyesületnél. Az idén 130 éves jubileumát ünneplő civil szervezet minden tekintetben fontos szerepet tölt be a város életében.

Vas Népe

Tisztújító közgyűlést tartott a Szombathelyi Szépítő Egyesület november 24-én, ahol 7 tagú elnökséget választottak. A szervezet 1885 óta vesz részt a város életében, igyekezve minél szélesebb körben munkálkodni. Az egyesület átlagéletkora kb. 67 év, a legidősebb tag 88, a legfiatalabb 20 éves. A mostani tisztújítás egyik nagy eredménye, hogy fiatalos elnökséget választottak a tagok.

Az egyesület új elnökének Bődi Líviát, elnökhelyettesnek dr. Melega Miklóst, titkárnak Kőszegfalviné Pajor Klárát választották. Az elnökségi tagok dr. Kalocsai Péter, Horváth Zoltán, Pintér Gábor és Theisz Károly lettek. Örökös elnökségi tagnak választották meg Rónai Károlyt.

Bődi Lívia személyében fiatal elnök került az egyesület élére

Az egyesület nevéhez nagyon sok emléke fűződhet minden itt élőnek, elég csak megemlíteni az Oladi Kilátót, a rengeteg emléktáblát. Bármerre járunk, Szombathelyen mindenhol felfedezhetünk olyan emlékeket, amely e szorgos-dolgos egyesület nevével függ össze.

Az új vezetőség azonnal munkába is állt, a rajzpályázatra beérkezett pályaműveket bírálták el, amelyekből a kiállítás megnyitója december 7-én lesz az MMIK előterében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!