Szombathely

2013.11.13. 10:35

Fókuszban az egészség

Az ősz ízei és az atlétika jegyében hívta életre immár hagyományos egészségnapját a Dési Huber István Általános Iskola, a rendezvény repertoárjában a sütőtökkóstolás mellett jól megfért a magasugrás vagy épp az asztalitenisz is.

Bajdó Bettina

Bár a pályázati támogatásból megvalósuló egészségnap fő célja az egészséges életvitel, az egészségmegőrzés különböző formáinak népszerűsítése, de a szervező pedagógusok ezúttal is nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt kikapcsolódást, szórakozást nyújtó, tartalmas napot hívjanak életre.

A programsor ezúttal a Találj rá az egészségre! című vetélkedővel nyitott, melynek keretében az egészséges táplálkozás alapvető elemeit ismerhették meg a diákok az életkori sajátosságokhoz igazodva, majd a szólásokat, közmondásokat, ősi bölcsességeket felvonultató helyszínen mélyíthették el egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismereteiket.

A tanulók hallhattak az őszi gyümölcsök élettani hatásairól, a sütőtökállomáson az évszak jellegzetes zöldségét is megízlelhették, majd a sport fontosságáról, jótékony hatásairól szóló előadást követően, az atlétika jegyében összeállított versenysor következett: vágtafutás 30 méteren térdelő rajtból, szlalomfutás 20 méteren, helyből magasugrás, helyből távolugrás, medicinlabda-dobás szerepelt a programban. Közkívánatra asztalitenisz-bajnokság is színesítette az egészségnapot. Természetesen nem maradt el a versenyszámok legügyesebbjeinek jutalmazása sem.

Kiss Péter, az intézmény igazgatója elmondta: az iskola pályázati támogatás segítségével indította útjára az egészségmegőrzést, szemléletformálást célzó programjait. E témakörben az egészségnapok mellett sportfoglalkozások, előadássorozatok várják a diákokat. Hozzátette: a TÁMOP-pályázat segítségével mindehhez a szükséges eszközöket, tárgyi feltételeket is biztosítani tudja az intézmény, hiszen a tanév elején sport- és infókommunikációs eszközök beszerzését valósíthatták meg összesen 3,2 millió forint értékben, az egészségnapok eszközszükségletére pedig szintén forrást biztosít a pályázat.

A Dési Huber István Általános Iskola a város délnyugati részében fák övezte, csendes, barátságos környezettel rendelkező intézménye, mely 1980. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit. A 2009/2010-es tanévtől német magyar két tannyelvű oktatást megvalósító iskola lett: a tanulók a német nyelv emelt óraszámú tanulása mellett több tantárgyat is idegen nyelven tanulnak.

A tanulók hallhattak az ősszel érő gyümölcsök élettani hatásairól is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!