Szombathely

2016.01.13. 15:26

Gondolatok egy csatornafedélről

Az élet nehéz és igazságtalan, de nem csak nekünk az. Néhány nehéz sorsú útburkolati jel nem az útra kerül, hanem ha úgy jön ki a lépés, akkor a csatornafedélre. Ez pedig baj.

Budai Dávid

A csatornafedél természetéből adódóan – tehát, hogy jó és megbízható csatornafedélként létezhessen – két fontos kritériummal büszkélkedhet. Az egyik, hogy mozgatható, a másik, hogy kerek. Előbbi praktikus, utóbbi statikai megfontolásból van így. Ebből adódóan pedig többféleképpen is visszahelyezhető.

Fotó: Kerekes Béla

Még akkor is így van ez, ha a felfestett csík már világosan kijelöli csatornafedelünk pozícióját. Ez a szombathelyi csatornafedél szépen szimbolizálja azt a mentalitást, hogy bár ugyanakkora erőfeszítésbe kerülne jól megcsinálni valamit, mint rosszul, nemtörődömségből, vagy direkt, de rosszul csináljuk meg. A képet mindenesetre beküldtük a nemzetközi IQ teszt gyártó bizottsághoz, ahol örömmel vették a fotót, mert az alábbi kérdést eddig nem volt mivel illusztrálniuk: Ha önt bíznák meg azzal, hogy a legkevesebb energia befektetéssel állítsa helyre a világ rendjét, akkor (a) balra, (b) jobbra fordítaná a csatornafedelet, vagy (c) hagyná a francba, jó ez így is. Jelölje be a helyes választ!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!