Szombathely

2009.04.08. 11:18

Gőzerővel fejlesztenek Bükfürdőn

Bükfürdő - Az idén és jövőre nettó 1 milliárd 750 millió forintos beruházás valósul meg Bükfürdőn, amelyből 525 millió forintot finanszíroznak uniós támogatásból.

Erős D. Zoltán

A Széchenyi Terv által támogatott beruházássorozat eredményeként szinte teljesen átalakult a büki fürdő, ám az erős verseny, valamint a vendégek igényeinek még teljesebb kielégítése arra készteti a döntően a városi és a megyei önkormányzat tulajdonában lévő társaságot, hogy további fejlesztéseket hajtson végre. Ezért pályáztak az Új Magyarország Fejlesztési Terv támogatására, ahol a ki-emelt projektek közé sorolták, s 525 millió forintos támogatásban részesítették az újabb fejlesztést. 

A március 15-ei ünnephez kapcsolódóan rakták le Bükfürdőn az újabb  beruházás  első ütemének alapkövét, s a tervek szerint ugyancsak nemzeti ünnepünkön, október 23-án avatják majd fel az új pihenőtéri épületet.
 Dr. Németh István  elnök-vezérigazgatótól megtudtuk, hogy a fedett fürdőhöz csatlakozó létesítmény eredményeként a jelenlegi 700-ról 1200-ra növekszik majd a pihenőhelyek száma. Itt a pihenő- és társalgóhelyek mellett pelenkázóhelyiséget és baba-mama szobát is kialakítanak. Az emeleti galériákon is pihenőterek lesznek, amelyekhez kültéri napozóteraszok kapcsolódnak. Az ágyakat térítésmentesen vehetik majd igénybe a fürdőzők. Az új épület megépítése 548 millió forintba kerül. 

 A második ütemben egy többfunkciós épületcsoportot alakítanak ki, amelyben helyet kap majd az új szaunavilág, a wellness centrum, az önkiszolgáló étterem és a gyermekfoglalkoztató. A sza- unavilág az egyik legkorszerűbb ilyen jellegű szolgáltatásokat nyújtó objektum lesz a térségben, amelynek része lesz egy száz személy befogadására alkalmas pihenőrész, csakúgy a hangulatos szaunakert. Az új épületben kap majd helyet a wellness centrum, ahol a rekreációs, rehabilitációs és wellness szolgáltatások sorából válogathatnak majd a vendégek. Mindezekhez társul majd az a beltéri étterem, ahol az egészséges táplálkozás barátai is megtalálhatják az igényeiknek megfelelő étkeket. 

Az élményfürdő a pihenőterek mellett új gyermekmedencével, valamint beltéri csúszdaegyüttessel bővül. Az egyes egységek önálló megközelíthetősége érdekében új bejárat is épül a fedett fürdő, valamint a fizioterápiás intézet között. Az új épületegyüttes egyes részeit 20092010-ben fokozatosan vehetik majd birtokba a fürdőzők. 

 A nagyszabású beruházás harmadik ütemében a fedettfürdő légtechnikai rekonstrukciója valósul meg. Az új energiatakarékos, hővisszanyeréses légkezelő rendszer bevezetésével a fedett fürdőben is folyamatosan friss lesz a levegő, ami kellemes közérzetet  biztosít a fürdőzők  számára.  A rekonstrukció során    kicserélik az ablakokat is.
 Pihenőtér, wellness centrum, szaunavilág, beltéri csúszda, s jó levegő a fedett fürdőben
 
 2001 és 2003 között 2 milliárd forintos fejlesztéssel, ebből a Széchenyi Terv 1 milliárd forintos támogatásával újult meg a büki fürdő. Ennek részeként egyebek mellett új arculatot kapott a fürdő, teljesen átépítették az 1962-ben létesült félig fedett medencét, új élményfürdő épült, s jelentősen bővült a pihenőtér is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!