Szombathely

2009.03.27. 03:27

Gyerekek a vízről

Bük - Múlt pénteken nyílt meg a művelődési központban a víz világnapi pályázatra beérkezett gyermekrajzok kiállítása. Mintegy kétszázötven óvodás és iskolás küldte be alkotását.

Tersztyánszky Krisztina

A Bük és Térsége Vízmű Kft. tavaly hirdetett először rajzpályázatot azzal a céllal, hogy a legkisebbek figyelmét felhívja a vízzel való takarékoskodás, a vízbázis-védelem fontosságára. Már az első felhívásra közel kétszáz pályamunka érkezett.

Ebben az évben a Büki Gyógyfürdő Zrt. is csatlakozott a szervezőkhöz. A Csapvíz - Bármikor megengedheted magadnak címmel kiírt rajzpályázat a tavalyinál is több érdeklődőt vonzott. Vojtkó Tibor, a Bük és Térsége Vízmű Kft. ügyvezetője elmondta, hogy idén már a cég szolgáltatási területén kívüli településekről is voltak jelentkezők. Érkeztek rajzok a megyeszékhelyről, Csepregről, sőt még a szomszéd megyéből és Szlovákiából is. Valószínűleg az interneten keresztül értesültek a felhívásról. Ahogy tavaly, úgy az idén is felső és alsó tagozatos, valamint óvodás korcsoportban hirdették meg a versenyt. Érdekes színfolt, hogy még ennél fiatalabb gyermekektől, a baba-mama klubtól is érkeztek az anyukákkal közösen készült rajzok.

A tavalyi nagy érdeklődésből kiindulva az idén a művelődési központ galériájában rendezték a pályázati kiállítás megnyitóját. A rajzokat most is az emeleti folyosón helyezték el. A kiállítást dr. Németh István, a gyógyfürdő vezérigazgatója nyitotta meg. Elmondta: a beérkezett rajzokat és festményeket négytagú zsűri értékelte mondanivaló és kivitelezési szempontok alapján, egytől tízig terjedő pontozási skálán.

Óvodás kategóriában a lövői Kovács Sándor rajzát értékelte legszebbnek a zsűri. A második Standi Vivien lett Szombathelyről, a Losonc óvodából, a harmadik pedig Zsigsai Hanna Acsádról. Különdíjat Abért Rebeka, Boros Fanni, Doktorics Flóra, Misák Norbert, Szabó Emese és Zelles Zalán kapott.

Az alsó tagozat legjobbja Maráczi Laura büki második osztályos diák lett. Második helyen végzett a csepregi Klug Kata, negyedik osztályos tanuló. A harmadik helyen a büki Csóka Eszter és Hajba Regina, valamint a csepregi Reichardt Gábor osztozott. A felső tagozatosok korcsoportjában a bői nyolcadikos Németh Áron munkája tetszett legjobban a zsűrinek. A második helyre Dohi Zoltán, a harmadikra pedig Horváth Gábor és Gecse Bálint kerültek, valamennyien szintén bőiek. Két lövői leány vehetett át különdíjat, Hóbor Dorina és Fekete Fanni.

A díjazottakon kívül is valamennyi résztvevő apró ajándékot kapott. A tavalyi versenytől eltérően az idei már felmenő rendszerű: a legjobb rajzokat a Magyar Víziközmű Szövetség kérésére az orszá-gos versenybe továbbítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!