Szombathely

2014.06.26. 17:25

Iskolatörténelmet írtak a diákok az idei országos versenyen

Szombathely - Kimagasló eredményt értek el a Herman Ottó Szakképző Iskola vadgazdálkodási technikus szakán tanuló diákok, ők végeztek az országos tanulmányi verseny első öt helyén.

Burkon László

A vadgazdálkodási technikusok országos szakmai tanulmányi versenyének idei írásbeli elődöntője rendkívül összetett és nehéz feladatsort tartalmazott. Ennek ellenére jól teljesítettek a szombathelyi Herman Ottó Szakképző Iskola diákjai, ugyanis összesen kilenc versenyzőt hívtak be a budapesti szóbeli megmérettetésre, közülük öt volt szombathelyi diák, négy pedig csongrádi.

A szóbeli döntőben a versenyzőknek összetett szakmai tételek alapján kellett számot adniuk a tudásukról az elismert szakemberekből álló nyolctagú független vizsgabizottság előtt. Biztató volt az, hogy a hermanos diákok a korai kelés, a fárasztó utazás, a többórás megpróbáltatás után is magabiztosan, csillogó szemmel jöttek ki a termekből, bízni lehetett a jó szereplésben.

A díjkiosztó ünnepségen (balról jobbra) Bögöti Gábor felkészítő tanár, Márkus Letícia, Bazsó Dávid Miklós, Szabó Martin Zsolt. Fotó: Herman iskola

A végeredmény mégis minden várakozást felülmúlt: az öt hermanos döntős lett az országos verseny első öt helyezettje. Ezzel az iskola diákjai összesítésben a 14. országos győzelmet szerezték meg, zsinórban harmadszor nyerve a megmérettetést egyéniben és csapatban egyaránt. A legjobbak: 1. Bazsó Dávid Miklós, 2. Márkus Letícia, 3. Szabó Martin Zsolt, 4. Vass Szabina, 5. Horváth Roland Tamás. Az első négy versenyző olyan kimagasló teljesítményt nyújtott, hogy a vizsgabizottság döntése alapján mentesülnek a technikus vizsga szóbeli részei alól.

Egy ilyen kimagasló és sorozatos eredmény kizárólag csapatmunka eredménye, ahol a diák, a tanár és az iskola együtt küzd egy közös célért. A sikerhez hozzájárultak a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságának vadászati felügyelői, valamint Börzsönyi András, az Alpokaljai Vadászati Közösség Vadásztársaságának hivatásos vadásza, akik évek óta hozzájárulnak az oladi vadőrtanulók szakmai fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!