Szombathely

2015.07.15. 17:18

Ingyen WIFI-t szeretne a Fidelitas az egyetemeken

Szombathely - Az internet előfizetési díj áfájának központi csökkentésén túl az ingyen WIFI biztosítását szorgalmazza a Fidelitas az egyetemeken, főiskolákon, kollégiumokban.

Cseszkó Tamás

Minderről Gagyi Levente megyei képviselő beszélt a Fidesz ifjúsági társszervezete nevében a Nyugat-magyarországi Egyetem előtt tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján. A képviselő aláhúzta: a fiatalok számára különösen fontos, hogyan alakul a magyar internet jövője. – Ez az első olyan nemzeti konzultációs kezdeményezés, ahol a fiatalkorúakat (14 éves kortól) megkérdezik – mondta Gagyi Levente, kérve a fiatalokat, hogy július 31-éig töltsék ki a www.internetkon.hu weboldalon található kérdőívet, hiszen így nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy hazánkban felgyorsuljon az internetes fejlődés.

Gagyi Levente megyei képviselő a sajtótájékoztatón. Fotó: Ohr Tibor

– Úgy vélem, a cél az, hogy a felhasználók minél olcsóbban jussanak jó minőségű internethez, ehhez pedig az internet-előfizetés áfáját kell csökkenteni. Az adóteher csökkenése ugyanis véleményünk szerint nagyban hozzájárulna az internet hozzáférés szélesítéséhez és a gyorsabb interneteléréséhez – húzta alá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!