Szombathely

2015.02.11. 13:08

Ismét elstartol a szabadegyetem - Történelemről, egészségről, fürdőkultúráról is hallhatnak előadásokat az érdeklődők

Szombathely – Folytatódnak a Genius Savariensis Szabadegyetem előadásai. A tavasz során a Savaria kurzus a 20. századi Szombathely történetét mutatja be, de emellett Magyarország fürdőkultúrája, egy egészségügyi kurzus, illetve irodalmi estek várhatóak a szabadegyetem programkínálatában.

Negyedik félévéhez érkezik a város történetét bemutató Savaria kurzus, amely ebben a félévben a 20. századi Szombathely megismertetésével foglalkozik. A kurzus végén a sikeres vizsgát tevő résztvevők megkapják a Civis Savariae, azaz a Savaria Polgára kártyát.

Tavasszal egy olyan hat alkalmas előadássorozaton is részt vehetnek az érdeklődők, amely Magyarország fürdőkultúráját igyekszik közelebb hozni a hallgatók számára. Az előadások bemutatják a magyarországi fürdőkultúra Európában egyedülálló sajátosságait, de kitérnek az egészségturizmusra, a gyógyvizekre és a hazai fürdőfejlesztések múltjára, jelenére, valamint a jövőjére is.

Balról jobbra: Katona Attila, Németh István, Fűzfa Balázs, Pusztay János, Stánitz Éva. Fotó: SZMK

Új előadássorozatként indul el az ÁNTSZ által szervezett egészségügyi kurzus. A rendezvényeken egészségről, betegségről, megelőzésről hallhatnak majd az érdeklődők.

Tartalmilag és formailag is újdonság az irodalmi kurzus. A négyalkalmas rendezvénysorozat irodalmi estjeit a 12 legszebb magyar vers program keretezi. Bemutatják Pusztay János Mesék a nagy medvéről című könyvét, amely a diktatúrák elé tart görbe tükröt humoros stílusban, Baljós a menny felettem címmel Radnóti Miklós emlékesttel várják a szervezők az érdeklődőket, de a könnyedebb stílus kedvelői is találnak érdekes programot a 12 legszebb magyar vers slam poetry-s átiratában.

A szabadegyetem előadásai nyitottak, díjmentesen látogathatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!