Szombathely

2015.12.17. 15:33

Itt keresse ezentúl az orvosi ügyeletet Szombathelyen!

November elseje óta új helyen működik a Szombathely környéki települések orvosi ügyelete. A vidéki lakosoknak a Szelestey utca 8. szám alatt kialakított ügyeletre kell menniük, ha sürgős ellátásra van szükségük. A szolgálatot a Szombathelyi Kistérség Többcélú Társulása működteti. Megtartották a hivatalos átadó ünnepséget.

Másfél hónappal ezelőtt kettévált az orvosi ügyelet működtetése: a szombathelyi betegek ellátásáról továbbra is a mentőszolgálat, a környező településen élőkéről a kistérségi társulás gondoskodik. A Szelestey utca 8. szám alatti ingatlant a szombathelyi önkormányzat ingyenesen adta használatba erre a célra. Dr. Puskás Tivadar polgármester az átadón elmondta: a várost és térségét egy egységnek tekintik, legfontosabb szempont, hogy a betegek megkapják a szükséges ellátást. "Remélem, hogy a munka olyan lesz, hogy itt is az eddigiekhez hasonlóan magas színvonalon látják el a betegeket, és gyógyulnak a betegek" - fogalmazott.

Puskás Tivadar, Stánitz Éva, Zsolnai Zoltán

A társulás saját erőből, 16 millió forintból alakíttatta ki a rendelőket és megvásárolta a szükséges felszereléseket, köztük két ügyeleti autót. Dr. Stánitz Éva megyei tiszti főorvos szerint példás összefogásnak köszönhető, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült megszervezni a szolgálatot. Az átállás zökkenőmentes volt, már az első hetekben jelentős betegforgalmat bonyolított az ügyelet. "Zavartalan az ellátás, ez elsősorban a települések háziorvosaiból, asszisztenseiből álló csapatnak köszönhető, akik felvállalták ennek a szolgálatnak a működtetését. Az ő hozzáállásuk a legmesszebbmenőkig betegpárti" - mondta el Zsolnai Zoltán, a társulás elnöke, Vasszécseny polgármestere.

A vidéki ügyeleten 35 környező település - Acsád, Balogunyom, Bucsu, Bozzai, Csempeszkopács, Dozmat, Felsőcsatár, Gyanógeregye, Horvátlövő, Ják, Kisunyom, Narda, Nemesbőd, Nemeskolta, Meszlen, Pornóapáti, Rábatöttös, Rum, Salköveskút, Sorkifalud, Sorkikápolna, Sorokpolány, Söpte, Szentpéterfa, Tanakajd, Táplánszentkereszt, Torony, Vasasszonyfa, Vaskeresztes, Vassurány, Vasszécseny, Vasszilvágy, Vép, Vát, Zsennye - betegeit látják el hétköznapokon délután 16 órától másnap reggel 8-ig, hétvégén és ünnepnapokon 0-24 óráig. Az ügyelet új elérhetősége: 94/345-300. A szombathelyiek orvosi ügyeleti szolgálata továbbra is a Sugár út 1. szám alatt működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!