Szombathely

2015.04.02. 10:49

Jobbik: Visszaállítják a kőkeresztet

A Jobbik sajtóközleménye szerint 63 év után visszakerül a kőkereszt az evangélikus templom elé.

Némethy Mária

A megyeszékhely egyik forgalmas csomópontján, az evangélikus templom előtt állt egykor egy kőkereszt, amely nagyon szúrta a vörös diktatúra szemét. Ezért 1952-ben eltávolították helyéről, az Óperint és Kálvária utca kereszteződéséből. 63 évi száműzetés után a szombathelyi városvezetés visszaállíttatja a keresztet az útkereszteződésben épült körforgalom közepébe – amint azt a vaol.hu-n is olvashatták.

"A helyi Jobbik tavaly szeptemberben sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy szorgalmazni fogják a jelkép 'rehabilitálását', erre Balassa Péter helyi elnök, a szombathelyi közgyűlés tagja félmillió forint elkülönítését javasolta a város költségvetéséből. Bármilyen furcsán is hangzik, akkor ezt a KDNP (!) szavazta le. A városatyák ekkor még nem tartották fontosnak, hogy pénzt áldozzanak erre az ügyre, ezért a nemzeti párt helyi elnöke bejelentette, hogy bankszámlát nyit a kezdeményezés végrehajtásához: saját zsebből 50 ezer forintot el is helyezett ezen a számlán" - áll a Jobbik sajtóközleményében.

Most végre pont kerülhet az ügy végére, a kereszt újra elfoglalhatja méltó helyét a városban. Ez a közlemény szövege szerint mindenképp a szombathelyi Jobbik sikerének tudható be, hiszen az állóvizet megkavaró akciójuk nélkül nem valószínű, hogy ez megtörtént volna ebben a ciklusban.

Megkerestük a szombathelyi önkormányzatot is, de nem kívántak reagálni a közleményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!