Szombathely

2014.11.17. 15:28

Jövet-menet ellenőrizték a biciklistákat

Szombathely – A délutáni műszakváltás idején érkeztek meg a vasi rendőr-főkapitányság munkatársai hétfőn az multi parkolójába. A kerékpárok felszereltségét ellenőrizték, főleg, ami a láthatóságot illeti.

Ölbei Lívia

Az idén 35 százalékkal több kerékpáros-baleset történt, mint a múlt év november közepéig, mondja László Péter r. őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, alátámasztva a tavaly decemberben a baleset-megelőzési bizottság által meghirdetett „Közlekedj biztonságosan munkába jövet-menet”-kampány szükségességét. A kampány során a rendőrök olyan vasi üzemeket keresnek föl, amelyek külterületen épültek, vagyis a kerékpárral munkába járók számára fokozott veszélyekkel jár a megközelítésük.



Lakott területen kívül nagyobb gondot kell fordítani a láthatóságra is, bár a rendőri javaslat szerint a biztonság kedvéért lakott területen sem árt fölvenni a láthatósági mellényt, főleg az őszi látási viszonyok között. Ezidáig hat gyárat kerestek föl (Körmenden, Sárváron, Szentgotthárdon), hétfőn az Epcoshoz települtek ki, megállítva a műszakváltókat. A tanácsok mellé hasznos ajándék (például kerékre szerelhető prizma) is jár az ellenőrzött kerékpárosoknak, akik ezúttal maximum figyelmeztetést kaptak, ha hiányosnak a kerékpárjuk felszereltsége. A helyszíni bírság „élesben” 5-50 ezer forintra is rúghat. Egyébként gyakran mehettek tovább azzal is a biciklisek hétfőna délelőttös műszak után, hogy „köszönjük, minden rendben van”. László Péter reméli, hogy egyre többször úgy is marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!