Szombathely

2009.07.08. 02:28

Jövőre harminc gól a terve a gyöngyösfalui Máté Róbertnak

Gyöngyösfalu - A Gyöngyösfalu 26 esztendős támadója, Máté Róbert lett a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság Szombathelyi-csoportjának gólkirálya.

Pum András

A legutóbbi bajnokságban nyolcadik helyen zárt gyöngyösfalui együttes 59 gólt szerzett az elmúlt szezonban, ebből Máté Róbert egymaga 29-et vállalt. A szombathelyi születésű, de hét éve Gyöngyösfaluban futballozó támadó ennek ellenére korántsem elégedett a teljesítményével.

- Tavalyelőtt a második, tavaly a harmadik lettem a góllövőlistán, örülök, hogy most felértem a csúcsra - fogalmazott Máté Róbert. - Ugyanakkor tisztában vagyok vele, hogy sok ziccert elhibáztam, emiatt pedig sok pontot elhullajtottunk a bajnokságban. Úgy vélem, előbbre is végezhettünk volna, meggyőződésem, hogy jóval több volt bennünk. Ezt jól bizonyítja az is, hogy az utolsó előtti fordulóban 3:0-ra megvertük a bajnokesélyes Király SZE-t is. 

Igyekeztem hozzátenni a magam részét a szerepléshez, erősségeim közé tartozik, hogy nem ismerek elveszett labdát, és a befejezésekhez is általában odaérek. Emlékezetes, és fontos gólt szereztem a mindig preztízsmeccsnek számító, szomszédvári Lukácsháza elleni idegenbeli derbin: ollózva egyenlítettem, így lett 2:2. A Felsőcsatárnak három, a séi együttesnek négy gólt lőttem, ezekre is büszke vagyok. Sajnos arra már kevésbé lehetek büszke, hogy munkahelyi elfoglaltságom miatt az edzések nagy részén nem tudok részt venni. Attól tartok, hogy ez a jövőben sem változik majd, de szerencsére fizikálisan így sincs problémám, végighajtom a kilencven percet.

- Korábban voltak kérőim a megyei I-ből, de a munkám miatt ott sem tudnék edzésre járni, a magasabb osztályban pedig így már nehéz boldogulni. Jól érzem magam Gyöngyösfaluban, remek közösség, korrekt vezetés jött össze, nem is igazán kívánkozok el innen. Jövőre viszont két célom is van: szeretnék legalább 30 gólt rúgni a bajnokságban, és boldog lennék, ha a csapat az első ötben végezne - zárta szavait Máté Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!