Szombathely

2014.04.15. 14:55

Két rendőr kapott díjat a Savaria középiskolától

Szombathely - A Savaria Tiszteletbeli Tanára címmel tüntette ki a középiskola és az öregdiákok köre dr. Halmosi Zsoltot, az ORFK rendészeti főigazgatóját és dr. Tiborcz János megyei rendőrfőkapitányt.

Simon Erzsébet

Molnár Lászlótól, a Savariás Öregdiákok Körének (SÖK) korelnökétől származik a Savaria Tiszteletbeli Tanára cím adományozásának ötlete. Olyan egykori diákokat jutalmaznak egy emlékplakettel – amelynek ötvözete a székesegyház mintegy kétszáz éve épített orgonasípjainak anyagából készült –, akiknek a munkáját, az életpályáját jó szívvel mutathatják be példaképpen a mostani tanulóknak.

Dr. Halmosi Zsolt és dr. Tiborcz János volt savariás diákok az elsők, akiket megtiszteltek a címmel. A Weöres Sándor Színházban tartott ünnepségen Sümegi Tamás, a SZMSZKI Savaria SZKI tagintézmény vezetője hangsúlyozta: a díjazottak a szakterületükön maradandót alkottak, az ő életútjuk jól példázza, hova juthat el az iskolapadból az, aki tanul, és becsülettel, következetesen dolgozik. A hagyományteremtőnek szánt kezdeményezés a mintegy két évtizede tartó rendészeti képzéshez kapcsolódik. Dr. Tatai-Szabó Miklós, a SÖK elnöke köszöntőjében kiemelte: a három éve alakult egyesület tagjainak nevében azt kéri a kitüntetettektől, hogy a jövőben is támogassák egykori iskolájukat, segítsék a rendészeti képzést, s a tapasztalataikból minél többet adjanak át az intézmény tanulóinak. Ezentúl pedig évente újabb tiszteletbeli tanárokat, példaképeket állítanak a diákok elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!