Szombathely

2015.02.11. 11:56

Kirakták őket a hidegbe - Kutyakölykök életéért küzd a Fekete István Állatvédő Egyesület

Szombathely – Mínusz öt fokos hidegben raktak ki három kölyök kutyust Szombathelyen. Szerencsére a párnapos kölyköket hamar megtalálták a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai, akik azonnal gondozásukba vették az apróságokat.

Farkas Eszter

„Gyakorlatilag halálra ítélted ezt a három csöppséget. Legalább pár hetet várhattál volna. Gondos voltál, mert nekünk hagytad ott? Hát nem! Gondos voltál, mert egy vizes pulóverrel betakargattad őket? Hát nem! Szemük még csukva, épp hogy nem hűltek ki... Életben maradásuk anya nélkül szinte egyenlő a nullával... Amit tudunk, megteszünk értük." – írta a Fekete István Állatvédő Egyesület facebook oldalán. A kiskutyák sorsa azóta jobbra fordult – tudtuk meg Csollányné Horváth Krisztinától, az egyesület elnökétől.

Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

– Hatalmas szerencse, hogy megtaláltuk a kutyusokat, ugyanis ha reggel vesszük észre őket, valószínűleg elpusztultak volna. A kölykök most már szépen gyarapodnak, találtunk nekik olyan ideiglenes gazdit, akinek volt már hasonló nevelésben része. A 10 napos kutyusokat háromóránként kell etetni tápszerrel, kettő egyébként már ki is nyitotta a szemét. Bízunk abban, hogy meg is maradnak a csöppségek, akik annyira nem is lesznek felnőtt korukban csöpp kutyák – emelte ki az egyesület elnöke.

– Amikor felkerült a kutyusok fotója a facebookra, többen jelezték, hogy örökbe fogadnák őket, erre azonban nyolchetes korukig nincs lehetőség. Ha valaki mégis szeretne egyet befogadni a kutyusok közül, akkor várnia kell, amíg nyolchetesek lesznek. Most azonban kutyatejpotló tápszerre és infra lámpába való izzóra lenne a legnagyobb szükségünk – tette hozzá Krisztina.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!