Szombathely

2009.04.29. 02:24

Kitakarították Peresznyét

Peresznye - A közútkezelő tisztítási akciójához kapcsolódott Peresznye polgármestere, amikor meghirdette a tavaszi faluszépítő akciót.

Némethy Mária

- Nagyon köszönöm, hogy majdnem negyvenen eljöttek, megmozdultak a faluért ezen a szombaton, én ennyi emberre nem számítottam - mondta el Orbán Gyula polgármester. A kultúrház előtt gyülekeztek elsősorban általános iskolás gyerekek, akik két csoportra oszolva az út mentén kezdték összegyűjteni a szemetet. Azután a tó környékére mentek, ahol az 50-60 év körüliek is bekapcsolódtak a terület csinosításába. Bozótot vágtak, fűnyírókkal füvet nyírtak.

- Ez egy 6,5 hektáros terület, nagyon nagy, ezért még egy hétvége rámegy majd, amíg véglegesen rendbe tesszük - mondta el Peresznye polgármestere.

Nagyon nagy segítségnek számított, hogy ketten kistraktorral érkeztek, így a szállítást megoldották. Kevesebb volt a szemét, tavaly 25 zsák gyűlt össze a faluban, az idén viszont 14-et számoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!