Szombathely

2015.07.13. 13:24

Kórházakat látogattak a képviselők

Szombathely – Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei elnöke és Rig Lajos, egészségügyi szakpolitikus hétfőn önkormányzati képviselők társaságában látogattak el a szombathelyi és a körmendi kórházba, a megyeszékhelyen található mentésirányítási központba, valamint a körmendi mentőállomásra.

Lisztmayer Zsófia

Bana Tibor szerint Vas megyében is komoly problémákkal kellett szembesülni az egészségügy területén az elmúlt években.

– Három éve a Fidesz hatékonyságra hivatkozva megszüntette Körmenden a szülészet-nőgyógyászatot és az aktív belgyógyászatot, Celldömölkön pedig az aktív belgyógyászatot és az aktív sebészetet. A térségben élők szinte egyöntetűen álltak ki a kórházért. Elengedhetetlen lenne ezért a megszüntetett osztályok visszaállítása. A mentőállomások gépparkjai tekintetében korszerűsítésre, bővítésre lenne szükség. A Fidesz komoly ígéreteket fogalmazott meg ezzel kapcsolatban, ám ezek nem valósultak meg. A celldömölkiek továbbra is várják az esetkocsit, de Szentgotthárd mentőállomásának is szüksége lenne egy új járműre – mondta el a Jobbik Vas megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!