Szombathely

2015.06.05. 09:40

Legyen Szombathely díszpolgára Király Gábor! – ezt kezdeményezi a Jobbik

Szombathely – Pénteken adja át dr. Puskás Tivadar polgármesternek javaslatát Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője. A dokumentum arról szól: legyen Szombathely díszpolgára Király Gábor, a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatába visszatérő kapus.

Bakos Ágnes

Balassa Péter elmondta: követendő példa Király Gábor szakmai pályafutása és példa magánemberként, családapaként is. 

- Alázat, szerénység és profizmus: ezzel a három szóval jellemezhető Király Gábor – mondta Balassa Péter. Hangsúlyozta: nehéz év volt a szombathelyi labdarúgásnak a most zárult szezon, de „Haladás volt, van és lesz”. Mint a Haladás korábbi csapatkapitánya, azt mondta: a Mészöly – Király – Halmosi tengelyre épülő szombathelyi focicsapat nem a kiesés ellen fog küzdeni a következő szezonban, a 12 csapatos labdarúgó élvonalban.

Balassa Péter emlékeztetett: Szombathelyen az 1996-os rendelet értelmében évente egy ember tüntethető ki díszpolgári címmel. A Jobbik szerint idén legyen Király Gábor az elismert. Az erről szóló javaslatot a június 18-i közgyűlésre terjeszti napirendre. Reméli, nem lesz politikai kérdés a felvetésből, egyhangúlag megszavazzák a képviselők.

Bana Tibor országgyűlési képviselő, a Jobbik Vas megyei elnöke a magyar labdarúgás helyzetéről is beszélt Király Gábor érdemei mellett. Bana szerint vissza kell csábítani a drukkeret a stadionokba, a szurkolói kártya eltörlését javasolja a Jobbik.

Lokálpatrióta, becsületes példaképnek nevezte Király Gábort Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei frakcióvezetője – ezért szeretnék, hogy Szombathely díszpolgára legyen a focista.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!