Szombathely

2015.05.01. 15:04

Megérkezett a Boeing Szombathelyre

Szombathely - „Azt nézd, ekkora repülőt még nem láttam!” - lelkes gyerekhangok között dübörgött el a szombathelyi reptér felett a Boeing 737 pénteken, kevéssel dél után.

Bakos Ágnes

Százak gyűltek össze a reptéri majális fő attrakciójára. Egész családok jöttek: apró és nagyobb gyerekekkel, sokan a kutyát sem hagyták otthon. Volt, aki biciklivel tekert ki a programra és három-négy sorban álltak össze a parkoló autók, hatalmas volt a torlódás. Motorosok csapatostul érkeztek és lepték el a repteret. A majális ízeiről is gondoskodtak a szervezők.

Az érdeklődők motoros kisgépeket és helikoptert is láthattak, a földön és természetesen repülés közben is. Sokan próbálták ki a levegő nyújtotta élményt, ehhez az időjárás is ideális volt: sem eső, sem erős szél, sem kánikula nem zavarta a repülést a hivatalosan „üzemnapoknak" nevezett majálison, ahol izgatott fiatalok sorban álltak a repülésre készülve.

Fotók: Vincze Kornél

A várva várt Boeing 737-es dél felől érkezett, már messziről kiszúrták a szemfüles látogatók, aztán egy emberként fordult a tömeg a repülő fényei felé. Kattogtak a fényképezőgépek és indultak a videófelvételek az okostelefonokon. A repülőgép kétszer szállt el a szombathelyi reptérnél, mintegy hatvan méterrel a föld felett. Gyerekek és felnőttek is lelkesen köszöntötték, sokan integettek a repülőnek. Leszállni nem tudott, fogadására nem alkalmas a terület. A repülő, ami megmutatta magát a repülőklub majálisán, egy áruszállító: a Farnair gépe.

Nem véletlenül készült minden szempontból „óriási" attrakcióval a Szombathelyi Repülőklub az idei majálisra: százéves a reptér. A centenáriumi eseménysorozat egyik állomása a hagyományos repülőtéri majális, ami három napon át tart. Időjárás és létszám függvényében bárki megcsodálhatja a gépparkot és vállalkozhat élményrepülésre még szombaton és vasárnap is.

A reptéri centenáriumi programsor két hónap múlva folytatódik: július 4-én és 5-én „Falke falka, SF 25 Falke meeting", vagyis úgynevezett „típustalálkozó" lesz Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!