Szombathely

2014.09.04. 17:15

Megkezdődött a tanév a Savaria Egyetemi Központban

Az ünnepi tanácsülésen letették esküjüket a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ elsősei. Összesen 650-en kezdik meg tanulmányaikat az intézmény falai között ebben a tanévben. Puskás Tivadar polgármester a város polgáraivá fogadta a diákokat.

-A hallgatók sokat várnak az egyetemtől, az intézmény sok mindennel várja a tanulókat- fogalmazott ünnepi köszöntőjében prof. dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora. Hozzátette: nagy hagyományok tartják életben és működtetik az intézményt. Szombathely igazi egyetemi- és diákváros, szeptemer elsején ismét benépesült a vasi megyeszékhely. A rektor szólt arról is, hogy több infrastrukturális fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban az egyetemen, és már az idén gőzerővel dolgoznak a jövő ősszel induló gépészmérnökképzés feltételeinek megteremtésén.

Király Máté és Nagy Réka elsőévesek (Fotó: Szombathelyi Médiaközpont)

Nappali tagozaton 374-en, levelezőn 276-an kezdik meg tanulmányaikat a 2014/2015-ös tanévben. Közülük 358-an tanulnak majd alapkézésben és 215-en mesterfokon. Horváthné dr. Molnár Katalin elnök-rektorhelyettes szerint ezek a számok bizonyítják, hogy van létjogosultsága a több mint félévszázados karnak. Kitért arra is, hogy tartalmas egyetemi élet élhető itt, hiszen jól felszerelt könyvtár, szakkollégiumok, továbbá számos sportolási és kikapcsolódási lehetőség várja a hallgatókat.

Molnár Péter, Országh Eszter, Borsodi Gergely (Fotó: Szombathelyi Médiaközpont)

- A tudás, amit itt megszereznek, erőt, magabiztosságot és szerénységet feltételez - mondta Puskás Tivadar polgármester. Kiemelte: a felsőoktatásban tanulók is jogosultak a számos kedvezményt biztosító Szent Márton-kártyára, csak igényelniük kell a polgármesteri hivatalban. A polgármester egy-egy kézfogással a város polgáraivá fogadta a diákokat.

Az elsősöket üdvözölte Harangozó Bertalan kormánymegbízott is, aki azt kívánta, hogy legyenek bátrak a műveltség megszerzésének útján. Az ünnepi tanácsülés végén gyémánt- és aranydiplomákat adtak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!