Szombathely

2014.10.10. 13:28

Megszépült az aluljáró Szombathelyen

Szombathely - Kitakarították a Szent Márton és a Hunyadi utcát összekötő aluljárót. Eltüntették a színes falfirkákat, festettek, lámpatesteket cseréltek. Mintegy 21 és félmillió forintot költött az önkormányzat a munkálatokra.

- Az adósságkonszolidáció után az önkormányzat mintegy félmilliárd forintos út- és járdafelújítási programot hirdetett, ennek keretében újulhatott meg az aluljáró – mondta dr. Puskás Tivadar polgármester az ünnepélyes átadón. Emlékeztetett: a biztonságosabb közlekedés érdekében építették az 1970-es években az aluljárót, azóta nem újították fel.

Művészetis diákok zenélnek a megszépült aluljáróban.

Most egy speciális technikával megtisztították a vakolt és a mozaikos felületet, energiatakarékos égőket és köztéri kamerákat szereltek fel. Utóbbiaknak köszönhetően sokkal biztonságosabb lesz erre a gyalogos közlekedés. Rendbontás esetén ugyanis a közterület-felügyelet gyorsreagálású egysége néhány perc alatt a helyszínre érkezik. A munkálatok összesen 21,5 millió forintba kerültek.

Balról jobbra: Lendvai Ferenc képviselő, Puskás Tivadar polgármester, Horváth Csaba képviselő. Fotók: Cseh Gábor

Pénteken délelőtt egy kis időre igazi élettel telt meg az aluljáró: az átadó alkalmából a művészeti középiskola tanulói zenéltek, énekeltek, rajzoltak a megszépült falak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!