Szombathely

2012.12.10. 21:03

Miért maradt havas a forgalmas kerékpárút?

Szombathely - Szombaton havazott utoljára, hétfő délelőtt még nem volt eltakarítva a hó egyes bicikliutakon, buszmegállókban. Fontossági sorrendben haladnak az jégmentesítéssel.

A Körmendi úton kerékpárral közlekedők hétfő reggel még lefagyott hótól síkos bicikliúton tudták megközelíteni a munkahelyüket. Ezen az útvonalon kerekeznek az emberek a BPW-be a belváros felől, illetve itt ezen mennek befelé a városba az újperintiek, Petőfitelepiek. A járdák esetén is akadtak hiányosságok, például a Centenáris hídról lekanyarodó volt jeges.

Csonka György, a Szova Zrt. köztisztasági és fenntartási részlegvezetője a Vas Népének elmondta, hogy a közgyűlés által elfogadott téli útüzemeltetési terv szerint haladnak a legforgalmasabb szakaszok felől a kevésbé forgalmasak felé. Három ütemben dolgoznak, ha az első kettővel végeznek, akkor kerülhet sor a harmadikra. Hétfőn azokat az utakat tisztították már, amelyekre korábban nem került sor. Új útszakasszal, mégpedig a Csaba utcai felüljáróval és kerékpárút jégmentesítésével bővült a feladatuk az idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!