Szombathely

2015.12.21. 18:42

Mindenki jóllakott - meleg ételt osztottak Szombathelyen

Szombathely - Sokadik alkalommal szervezett tartós élelmiszer- és melegétel-osztást a Hit Szeretetszolgálat.

Cseszkó Tamás

hétfőn több százan álltak sorban a Zrínyi Ilona utcában, az idén ide költözött a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A Szombathelyi Zsidó Hitközséggel kötöttek együttműködési megállapodást. Az élelmiszerraktár a hívők adományaiból újult meg, és nem is állt sokáig üresen.

- Sokadik éve zajlik karácsony előtt az akciónk, arra kérjük a vásárlókat, hogy néhány doboz tartós tejjel, cukorral, liszttel vagy száraz tésztával többet rakjanak a kosarukba - mondta el lapunknak Horváth Zsófia, az alapítvány koordinátora, hangsúlyozva, hogy idén is sok-sok önkéntes segítette a munkájukat. Több tonna élelmiszer gyűlt össze, ennek egy részét a Nagy László Többcélú Gyógypedagógiai Intézményhez juttatják el. - A mai ételosztáson a családsegítő szolgálatokkal karöltve a rászorulókra is gondoltunk, így tesszük könnyebbé számukra a karácsonyt - mondta el Molnár József, a Hit Szeretetszolgálat vezetője, hozzátéve, hogy a megmaradt több tonna tartós élelmiszert pedig év közben osztják szét a rászorulók között. - Rengeteg családdal vagyunk kapcsolatban, ők havonta kapják meg a támogatást - tudtuk meg a karitatív szervezet vezetőjétől.

A stroganoff-csíkok tarhonyával nagy tetszést arattak a vendégek között, az egyik vasszécsenyi étterem tulajdonosai támogatják így a szeretetszolgálat munkáját évről évre. 

- Egyél csak, jóllakni nem szégyen - buzdított egy kislányt Stőger Andrea, aki az ételosztásban segített . A gyermek lassan kinyújtotta a kezét az ételért és elmosolyodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!