Szombathely

2014.11.12. 17:40

Míves kapukat, kilincseket örökítettek meg a diákok

Szombathely - A legérdekesebb kilincs, korlát, kerítés címmel rajzpályázatot hirdetett a Szombathelyi Szépítő Egyesület általános és középiskolások, valamint a felsőoktatásban tanulók számára.

Az volt a feladatuk, hogy különleges kidolgozású kilincseket, korlátokat, kerítéseket, illetve azok tetszetős motívumait megörökítsék, szabadon választott technikával. A fiatalok Szombathely utcáit járva keresték a témát, és jártukban-keltükben felfigyeltek egy-egy míves kapura, régi kilincsre vagy szép formájú lépcsőkorlátra.

A pályamunkákból a Savaria moziban rendeztek kiállítást. Fotó: Médiaközpont

Az első díjat Szabó Vanda, az Oladi iskola diákja nyerte Kollázs című alkotásával, amely egy a Wesselényi és a Szelestey utcák sarkán álló épület kerítését ábrázolja. A pályázatra beérkezett rajzokból kiállítás nyílt a Savaria mozi aulájában, ahol húsz képet tekinthetnek meg az érdeklődők. Ezen kívül válogatás látható az egyesület egy korábbi felhívására érkezett pályamunkákból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!