Szombathely

2009.09.16. 02:23

Módosították Kőszeg településrendezési tervét

Kőszeg - Polgárok kérésére módosították a város településrendezési terveit a képviselők. Egységes tervlap készül az esetleges befektetőknek.

Némethy Mária

Rendkívüli testületi ülésen, aprólékos munkával döntöttek a képviselők a múlt csütörtökön a város településrendezési terveinek - településszerkezeti terv, szabályozási terv és helyi építési szabályzat - módosításairól. Szima Andrea városi főépítész előterjesztésében sok-sok lakossági és egyéb észrevételek alapján módosították a terveket. Így például kisipari jellegű terü-letet hoztak létre, a piac területe egységes övezetbe került, másutt kertvárosias lakóterületet hoztak létre.

A rengeteg munkával járó módosításokért a testület köszönetét fejezte ki mindkét szakembernek, Szima Andreának és Gergye Péternek. a pénzügyi bizottság elnöke értékelésében kiemelte: a fontos városi tervek rendezésével elindult egy kedvező folyamat, a kőszegiek bátran jelezhetik, milyen változtatásokra van szükség fejlesztési döntéseikhez, elképzeléseikhez. Preininger Ferencnek volt egy fontos, előrevivő javaslata is. Az ülésen elmondta:

Preininger Ferenc,

- Jó lenne, ha lennének Kőszegen nagyobb léptékű fejlesztések, ha érkeznének ide befektetők. Ehhez viszont az kellene, hogy az érdeklődő vállalkozóknak a városházán azonnal a kezébe lehessen adni egységes tervlapot arról, hol tudnak ipari vagy turisztikai beruházást megvalósítani, esetleg hol lehetne lakásokat építeni.

Szima Andrea főépítész válaszában megígérte, elkészítik ezt az egységes tervlapot. Azt is hallottuk tőle: a város lakói folyamatosan jelezhetik változtatási igényeiket, a módosítási javaslatokat csokorba gyűjtik, s a testület elé viszik döntéshozatalra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!