Szombathely

2014.01.11. 13:08

„Nem élhetek zene nélkül” – Aranyesőtől a Bubamara Song-ig

Szombathely – Egy fergeteges este a HungarOperett sztárjaival.

Szekér Dóra

A koncert fénypontja kétségtelenül Bangó Margit fellépése volt, aki a színpadot otthagyva, a közönség között sétálva énekelte el legismertebb dalait. A művésznő egy fiatal rajongóját is meglepte, hiszen aláírt fotóját éneklés közben adta át neki. Az öröm és a boldogság persze, hogy leírhatatlan volt.

 

 

 

 

Fotók: Ohr Tibor

A HungarOperett Mulat a magyar című közel háromórás előadása megidézte a műfaj legnagyobb szerzőinek dalait, de a népszerű slágerekből, örökzöldekből sem volt hiány. A nagyszabású vállalkozás művészeti vezetője, Kollár Péter Erik elmondta: – Ez az este is bizonyítja, hogy az operett műfaja nem ment ki a divatból. Néha bizony le kell porolni ezeket a számokat, de mivel ilyen nagyon jók, nagymamától az unokákig mindenki velünk fújja az ismert dallamokat.

A társulat idén harmadik alkalommal jött a városba, de teljesen új show-val állt a nagyérdemű elé. A múltidéző utazás közel száz év zenetörténetét ölelte fel. Meghallgathattuk Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő legismertebb belépőit, duettjeit, de a teltházas közönség vastapssal jutalmazta Fényes Szabolcs dalait is. A csillogó jelmezek, tollas fejdíszek csak emelték a hatást, a tökéletes koreográfia és a zenekar jelenléte pedig igazi zenés színházi élményt nyújtott. Az Az én babám egy fekete nő charleston-szoknyáján műbanánok lógtak, és a kelet világát a hastáncos ruha idézte elénk.

Bangó Margit az öltözőben elmondta, hogy családra lelt a fiatal művészek között.

- Erik felhívott tavaly és igent mondtam. Mindenkinek a mamája vagyok itt, nagyon jól megértjük egymást. Ezen a turnén megfiatalodom, a közönség pedig velem örül és sír, ha kell. Szerintem kell az operett, ez is egy műfaj, ami az elfásult embereknek boldogságot adhat.

Kiemelte, rajong a filmzenékért is, ezért választotta többi között a Bregovics Bubamara Song-ja mellé például Nino Rota Gyengéden ölelj át című dalát a Keresztapából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!