Szombathely

2013.05.24. 10:45

Nem lesz elveszve az MMIK?

Szombathely - Mi lesz veled MMIK? címmel tartott pénteken sajtótájékoztatót az MSZP városi szervezete. Kiderült, nem hagyják vergődni, veszni az intézményt, sorsára ezentúl felhívják a figyelmet.

Kozma Gábor

Dr. Ipkovich György országgyűlési képviselő, a párt városi elnöke méltatlannak nevezte a kialakult helyzetet. Mint ismert, elzárták a vizet  és bezárás fenyegette a patinás múltú intézményt. A  tájékoztató idejére  enyhült a helyzet, ismét lett víz.  A napi tili-toli nem megoldás, elbizonytalanítja az itteni bérlőket, egyesületeket, dolgozókat - mondta.

Horváth György elnökségi tag, az MMIK korábbi igazgatója részletesen szólt a kialakult, időnként kaotikus állapotokról. A gazdátlansággal ellentétben egy jó példát hozott fel: Székesfehérváron az ottani MMIK-t dolgozóival együtt megtartották, s a város javára működtetik.  Ezt itt is el lehetne, el kellene érni, hiszen generációk művelődését, szórakoztatását  szolgálta a ház, immáron  33 év óta  mondta.

Dr. Horváth Attila városi képviselő arra tett ígéretet, hogy a szocialista  frakció  a legközelebbi közgyűlésen  felveti a kérdést  és sürgeti a megoldást. Mint kiderült, havi 1-1,3 millió forint hiányzik ahhoz, hogy az MMIK normálisan működni tudjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!